ЛЕКОАТЛЕТКАТА АНГЕЛИНА НИКОЛОВА ПОЛУЧИ СТИПЕНДИЯТА НА ФОНДАЦИЯ "ПРЕСЛАВ СТОЯНОВ"

ЛЕКОАТЛЕТКАТА АНГЕЛИНА НИКОЛОВА ПОЛУЧИ СТИПЕНДИЯТА НА ФОНДАЦИЯ "ПРЕСЛАВ СТОЯНОВ"

Регион: Силистра Категория: Образование,Спорт Публикувано: Прегледи: 1327
ЛЕКОАТЛЕТКАТА АНГЕЛИНА НИКОЛОВА ПОЛУЧИ СТИПЕНДИЯТА НА ФОНДАЦИЯ "ПРЕСЛАВ СТОЯНОВ"

Единадесетокласничката-лекоатлетка в Общинско спортно училище "Дръстър" - Силистра Ангелина Николова получи тазгодишната стипендия на фондация "Преслав Стоянов".

Всяка година на патронния празник на училището родителите на трагично загиналия в Кербала офицерски кандидат Преслав Стоянов, възпитаник на Спортното училище, връчват еднократна стипендия на изявен спортист-лекоатлет от името на основаната от тях фондация "Преслав Стоянов".

На скромна церемония, в присъствието на учители и ученици, майката на боеца Иванка Стоянова връчи ежегодната стипендия за спортни постижения на Ангелина Николова. Лекоатлетката заслужи наградата си с това, че е сериозна и отговорна спортистка, не отсъства от тренировки, последователна е в подготовката си, което й носи добри постижения на пистата. Тя се представи добре на последното държавно първенство за девойки, старша възраст в дисциплината 400 м гладко бягане. Преди дни на Националния шампионат по спортно ходене, Ангелина за първи път стартира на 10-километровата дистанция. Финишира успешно с подобрено лично постижение. Поздравления от гостите и директора получи и треньорът на спортната надежда Лидия Костадинова.

Директорът Петър Цветков използва повода, за да отличи още един спортист - джудистът Денис Джелал от 8-ми клас. Пред всички той изчете получен поздравителен адрес за ученика от името на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Силистра, Организационния комитет "Рицари на доброто" и Инициативния комитет "Спасение" - Силистра. В него институциите поздравяват Денис за проявената "съпричастност към нуждаещия се, за толерантността и скромността да не се афишира доброто дело, което е възприето като обикновена постъпка на правилно възпитан и отговорен младеж, достоен за похвала"

И за да стане ясно на всички за какво става дума, директорът разказа как, научавайки за бедстващото положение на силистренски студент, последна година във Варна, Денис решава, че не може да остане безучастен. Той отива на строежа, където работи баща му и в продължение на седмица, полагайки тежък физически труд, успява да спечели пари, които веднага предоставя в помощ на младежа. За проявената човечност Денис получи и бурните аплодисменти на присъстващите на събитието.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right