ДВЕ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА БОРЦИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА, РАДОСТ ЗА СКБ "ДОБРУДЖАНСКИ ЮНАК-96" - СИЛИСТРА

ДВЕ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА БОРЦИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА, РАДОСТ ЗА СКБ "ДОБРУДЖАНСКИ ЮНАК-96" - СИЛИСТРА

Регион: Силистра Категория: Образование,Спорт Публикувано: Прегледи: 867

На 19 и 20 март в Горна Оряховица се проведе Държавният личен шампионат по борба за деца в свободния стил. В него участваха двама шестокласници от ОСУ "Дръстър", състезатели на СКБ "Добруджански юнак-96" - Силистра - Неджиб Сунай Неджиб, кат. 73 кг, и Радослав Севдалинов Колев, кат. +73 кг. Ученици, които доказаха за поредна година, че само спортното училище може да бъде "машина за шампиони". Двама участници - две титли! Какво по-голямо доказателство и за водещата роля на силистренския спортен клуб по борба? Всичко това е плод на неуморна работа, последователност и устрем към победа на момчетата, подплатени с болка и сълзи, които явно си заслужават.

Неджиб и Радослав бяха абсолютно безапелационни и безпощадни на тепиха. Факт е, че последният противник на Радослав Колев, застава срещу него, стиска му ръката и просто се отказва да се бори, признавайки надмощието му, без да влиза в двубой. Факт е, че препълнената зала избухва в аплодисменти след невероятното изпълнение на една от най-зрелищните хватки "суплес" /хвърляне през гърди/ от Неджиб Неджиб, която му донесе чиста победа и дългоочакваното шампионско злато. Ето по този начин борческият дух и хъс превръщат спортистите от деца в мъже, които знаят какво искат, когато влязат в залата и стъпят на тепиха.

"Гордеем се с талантливите ни деца! Те доказват нагледно, че общият ни труд се отплаща, и че силистренската школа по борба винаги е била една от водещите в България" споделиха щастливите треньори Любомир Николов и Мирослав Върбанов.

Директорът на ОСУ "Дръстър" Петър Цветков връчи поздравителни адреси и също благодари на двамата борци за това, че са поднесли такъв прекрасен подарък на училището в навечерието на неговия ХІ патронен празник, а също и на СКБ "Добруджански юнак-96" по случай двадесетгодишния юбилей от създаването му!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right