Признание от Microsoft за учениците от ПМГ

Признание от Microsoft за учениците от ПМГ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 762
Признание от Microsoft за учениците от ПМГ

Поредно доказателство за изключително високото ниво на обучение в ПМГ "Св. Кл. Охридски" е от провелия се на 28.11.2015г. изпит от Microsoft България за придобиване на международно признати сертификати, които всички явили се ученици от Силистра получиха на специална церемония.

В рамките на близо два месеца 14 бъдещи абитуриенти от ПМГ се подготвяха за изпит към Microsoft, организиран от Сертификационният център към Стопанския факултет на Софийския университет. Като партньор на ПМГ за трета година в този проект той спомогна за безплатното сертифициране на нашите ученици.

Тежкият формат на изпита MS Word включва много наброй указания на английски език, които трябва да бъдат изпълнени за 50 минути. Максималният брой точки, при идеално изпълнена работа, е 1000 като, за да се получи сертификат, са нужни най-малко 700. Всички силистренски ученици от Гимназията успешно издържаха изпита, като повечето от тях излязоха от изпитната зала с резултат над 900 точки, което е едно страхотно представяне. Това са Анита, Веселка, Димитър, Добромир, Мартин и Станислав от 12а; Блага, Виктор, Георги Георгиев и Ева от 12б; Боряна, Мария и Симеон от 12в. От тази учебна година ПМГ може да се похвали с ученик, който заслужи и втори сертификат MОS Power Point 2013 с над 950 точки - Ангел от 12б. За сформиране на групата учителите имаха предвид желанието и уменията на най-добрите в областта на информационните технологии от ПМГ.

От участието си към този проект ПМГ Силистра има най-много сертифицирани ученици от цяла България.

Поздравления за ръководителите - инж.Искра Николова и инж.Светла Нейкова, които са много горди от това представяне, и за учениците, заявили стабилните си умения по ИТ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right