Малката русалка била добруджанка, но сега ще гледаме първо "Палечка"

Малката русалка била добруджанка, но сега ще гледаме първо "Палечка"

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 790
Малката русалка била добруджанка, но сега ще гледаме първо "Палечка"

В събота от 11 часа е премиерата на спектакъла "Палечка" по Ханс Кристиян Андерсен, с който Куклен театър Силистра открива новия 31 -ви творчески сезон 2011/2010 г. Драматизацията е на Теменужка Коларова, постановката е дело на Илиян Иванов, участват актьорите Ренета Николова, Станислав Георгиев, Иван Стефанов. Един лиричен спектакъл по Андерсен, пресъздаващ вълнуващата история на малката Палечка, която преодолява много трудности по пътя си, докато намери и извоюва своето място под слънцето. Талантливата игра на актьорите, приказната сценография, куклите и музиката спомагат за пълната съпричастност и съпреживяване на зрителите със съдбата на малкото момиченце, хвърлило се във водовъртежа на живота, в търсене на щастието, любовта и свободата. Подходящ за всички възрасти! Срещу 3 лева.

А защо героияната на "Малката Русалка" била добруджанка, еми, защото преди повече от век и половина младият тогава разказвач на приказки остаал няколко месеца в района на Каварна в Добруджа, по причина на тежка зима. Явно там попаднал на подходящи герои и героини, които пресъздал в творбите си. Така твърди добричлията Красен Русев, който наскоро бе в Силистра по повод проект с Румъния по темата "Истър - Понтика". По негова идея в Силистра ще има и ново сдружение с нестопанска цел, което ще работи по програми със страните от Скандинавия. Нали по ДНК сме много близки с древните викинги, както твърди проф. Иво Кременски, създадел и дългогодишен шеф на Националната генетична лаборатория в България.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right