Иван Савов от ПМГ с второ звание "Лауреат" от национална олимпиада

Иван Савов от ПМГ с второ звание "Лауреат" от национална олимпиада

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 855

На 25 април в гр. Шумен се проведе 34-та Национална олимпиада по български език и литература. За този кръг се класираха 70 дванадесетокласници от цялата страна, между които и Иван Савов от XIIа клас.

Драматичният път на познанието и себепознанието, на раздвоението и "горенето" на Яворовия лирически герой от стихотворението "Песента на човека" се оказа успешен за Иван. Той е един от шестте лауреати за 2015 година.

Постижението на Иван Савов е резултат от интереса му към книгите, от упоритостта и постоянството му при усвояването на първите стъпки в анализа на литературни творби при г-жа Татяна Христова, която е негова учителка от осми до единадесети клас, както и от помощта на г-жа Гинка Миланова през последната учебна година при усъвършенстването на стила и задълбочаването на знанията и уменията му.

Пожелаваме на Иван много нови успехи, постигане на неговите цели и удовлетворение от избрания път.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right