Отлични изяви по български език и литература за учениците от ПМГ "Св.Кл.Охридски"

Отлични изяви по български език и литература за учениците от ПМГ "Св.Кл.Охридски"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1069
Отлични изяви по български език и литература за учениците от ПМГ "Св.Кл.Охридски"

Завърши Националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози "Любословие". Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, за създаване на писмен текст по конкретна задача, както и проверка на функционалната грамотност на учениците. Организира се за четвърти път. В първия кръг се включиха 44 ученици от ПМГ, четиринадесет от тях се класираха за финалния кръг. Трима гимназисти заеха третите места в своята възрастова група: Иван Савов, XIIа клас - 58 точки, Росина Георгиева, Xа клас - 57 точки и Ирина Куртева, IXа клас - 46 точки. Достойно се представи и петокласничката Виктория Венкова, която има пети резултат в своята група.

• На областния кръг на олимпиадата по български език и литература Иван Савов от XIIа клас и Яница Христова от XIа клас получиха отлични оценки и се класираха на първите места. Иван Савов е допуснат за участие и в националния кръг на олимпиадата.

• На тринадесетия рецитаторски конкурс "С България в сърцето", организиран от Регионалният инспекторат по образованието и ОУ "Отец Паисий", гр. Силистра, и посветен на Националния празник 3 март, на 137-та годишнина от Освобождението на България и на 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски, Таня Петрова от Xв клас се класира на трето място в своята възрастова група с изпълнение на стихотворението "Молитва от Ботев връх" от М. Шопкин.

• Ученици от нашата гимназия взеха участие в проведения литературен конкурс "Аз вечно диря..." в чест на 25-годишния юбилей на ЕГ "Пейо Яворов".

Не беше изненада за нас достойното представяне на Румина Рачева от 8.в клас, заела второ място за стихотворение и на Росина Георгиева от 10а.клас, заела също второ място за есе.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right