Зам. кметът Милен Пенчев: Потресен съм, огорчен и омерзен! Нищо не е вярно!

Зам. кметът Милен Пенчев: Потресен съм, огорчен и омерзен! Нищо не е вярно!

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1820
Зам. кметът Милен Пенчев: Потресен съм, огорчен и омерзен! Нищо не е вярно!

На скандална пресконференция кметът Иво Андонов и Милен Пенчев разкриха факти за общински съветници и лидери на партии

"Силно съм притеснен от някои действия от страна на група съветници, зад които стои председателят на Общинския съвет Александър Сабанов, като с това те обричат професионалния футбол и детско-юношеската школа да престанат да същестувават". С тези думи днес кметът на Силистра Иво Андонов, заедно със своя заместник Милен Пенчев, който е и президент на "Доростол", откри нарочна пресконференция, на която разкриха скандални факти и обясниха своята позиция около решението на комисията по конфликт на интереси от миналата седмица. "Лично аз убеждавах Милен Пенчев да стане президент на "Доростол" много дълго време, освен това в УС на клуба бяха включени и няколко общински съветници с идеята те да представляват определени сектори в бизнеса, за да съществува футбола, но вместо това се ширеха само интриги и сплети", каза още Иво Андонов.

В краткото си експозе зам. кметът Милен Пенчев и президент на "Доростол" заяви: "От цялата тази история аз съм потърпевшия от действията на няколко общински съветници. Потресен съм и съм огорчен от поведението на председателя на Общинския съвет Александър Сабанов, който, подозирам, очевидно преследва две цели. Първата е да игнорира решението на Общинския съвет, с което на "Доростол" бяха предоставени 96 000 лева - дивидент на фирма "Синева", която сума е смешна в сравнение с бюджетите на другите отбори, и второто - Сабанов иска в политически план да дискредитира моята личност, тъй като в публичното пространство се коментира, че ще се кандидатирам за кмет. Но ако се кандидатирам и спечеля изборите, една от задачите ми ще е да вкарам "Доростол" в "А" група. Чувствам се мъченик, защото нищо от това не отговаря на истината, въпреки че Сабанов и компания искат да отговаря. Подал съм декларация, че това сдружение за футбола е с ясно изразени обществени интереси и никакви лични или материални. От "Доростол" не получавам заплата, нямам и лични облаги, това е истината". Пенчев попита още защо, след като през миналата година Общинският съвет е гласувал 150 000 лева, като сред подкрепилите тази докладна записка 27 съветници е бил Александър Сабанов, тогава е нямало конфликт на интереси, но сега има.

Също днес Иво Андонов и Милен Пенчев разкриха някои скандални факти за членове на комисията по конфликт на интереси в Общинския съвет.

Иво Андонов: "Спомняте си докладната записка, която бе гласувана за намалението на тарифите на рекламата. Вносител на тази докладна записка е общинският съветник от "Атака" Жеко Коев, защото неговият син и синът на лидера на партията Димчо Кьосев имат фирми за такава реклама".

Според Милен Пенчев, след като тази докладна записка е била гласувана през 2010-та година до днес загубата на общината от тази дейност е 17 553 лева.

Иво Андонов: "Закрихме институцията "Омбудсман" и цяла България ни се смя, само защото съпругата на един общински съветник не можа да стане омбудсман. Ще сезирам прокуратурата специално за случая с тарифите за реклама, защото ако това не е конфликт на интереси, какво друго е". Кметът допълни още: "Имам информация още, че в момента се готви закриването и на "Синята зона", тъй като сегашният й управител не гравитира около групата на Сабанов, за което пак ще ни се смее цяла България".

Пред медиите днес застанаха още двама общински съветници, чиито имена нашумяха около решението на комисията по конфликт на интереси - Валентин Господинов и Красимир Димитров.

Валентин Господинов: "Заявявам, че няма никакъв конфликт на интереси. А по отношение на решението за тарифите, никой не се съобрази с мнението на комисията по бюджет и финанси, че това ще доведе до загуби на общината. Аз също смятам да сезирам централната комисия за конфликт на интереси, която от своя страна трябва да уведоми прокуратурата. От 3 години и половина Общинският съвет се управлява като ЕООД. На заседанието е била и юристката Елка Петрова, къде са й юридическите обосновки?".

Красимир Димитров: "Аз председателствах комисията по конфликт на интереси, тъй като титулярният председател - д-р Мария Стойчева, отсъстваше по болест. Искам да заявя, че аз не подписах никакви протоколи от заседанието, нито пък решения, тъй като хората, чиито имена обсъждахме, не бяха поканени и не бяха изслушани, а това е грубо нсарушение на закона. Освен това не беше спазена и процедурата за свикване на заседание на комисията".

В крайна сметка новината, която касае футболните фенове и която бе оповестена от Милен Пенчев е, че до изборите отборът ще играе "на парче". "Аз уговарям един бизнесмен да спонсорира "Доростол", но след мен Александър Сабанов отива при него и го разубеждава", разкри още той.

Според Пенчев, в момента било много трудно да се намери генерален спонсор за клуба, тъй като на почти всички преговори бизнесмените заявявали, че ще чакат изборите за местна власт и новия Общински съвет, за да се ориентират в обстановката. "Борбен човек съм и това може само да ме амбицира да продължа напред, не да вдигам бялото знаме", обобщи накрая Милен Пенчев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right