Две първи места за отборите по волейбол на ПМГ на общинския кръг на Ученически игри

Две първи места за отборите по волейбол на ПМГ на общинския кръг на Ученически игри

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 903

Приключи първият етап от Ученическите игри за 2015г. по волейбол, в който отборите на ПМГ "Св. Климент Охридски" завоюваха две първи места. Девойките във възрастовата група 11.-12. клас спечелиха служебно първата си среща от турнира срещу ПГСУАУ "Атанас Буров", поради неявяване на противниковия тим.

Във втората среща, която се проведе на 5.02.2015 г., нашите момичета надиграха категорично своите съпернички от ЕГ "П. Яворов" за по малко от час. С това свое представяне момичетата продължиха традицията и защитиха честта на гимназията ни.

При момчетата във възрастова група 8.-10. клас също участваха три отбора. След два изиграни мача резултатът е следният:

ПМГ - ПГСУАУ - 3:0

ПМГ - ЕГ - 3:1

По-интересният за зрителите и по-голям заряд за играчите бе двубоят с тима на ЕГ. В първия гейм от мача притеснението и липсата на опит надделяха и това бе причината за загубата на тази първа част. В останалите три части от мача момчетата на ПМГ "Св. Климент Охридски" успяха да намерят ритъма на своята игра и да разкрият индивидуалните си качества като спортисти. Със спечелването на I-вото място момчетата продължават традициите в гимназията ни и трупат самочувствие за бъдещите турнири.

Девойките и момчетата на ПМГ "Св. Климент Охридски" ще представят община Силистра на областното първенство, което ще се проведе във физкултурния салон на Гимназията. Да подкрепим състезателите по пътя им към финалния етап!

На 10.02.2015г. във физкултурния салон на ЕГ"Пейо Яворов" се проведе Общинското първенство по волейбол за V - VII клас момичета. В него отборът на ПМГ "Св. Климент Охридски", съставен от петокласнички зае престижното второ място.

Участието на най-малките ни състезателки е първо на общински турнир, а представянето срещу с две години по-големите им съпернички от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" повече от достойно.

Съставът на отбора е (от ляво на дясно на снимката) - Яница, Християна, Стела, Сиана, Маринела, Арзу и Алексадра-Виктория.

Ръководител на отбора и преподавател по физическо възпитание и спорт е Грета Антонова, която пожелава на момичетата да са винаги активни и упорити.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right