#Заедно можем повече - патронен празник на ПМГ

#Заедно можем повече - патронен празник на ПМГ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 681

На 18 ноември 2014г. се проведе традиционият турнир по баскетбол в ПМГ по случай патронния празник на училището, но под формата на streetball. При момичетата участие в турнира взеха три отбора, като първите две места бяха заети от представители на домакините, а трето - от ПГСУАУ. При момчетата участваха 8 отбора, които бяха разпределени в две групи: А група - ПГСУАУ, ЕГ, ПГС и ПГМТ и В група - четири отбора на ПМГ. Крайно класиране: първо място за ПМГ1, второ - ЕГ, трето - ПМГ2, четвърто - ПГСУАУ, пето - ПМГ3, шесто - ПГС, седмо - ПМГ4 и осмо място за ПГМТ.

В периода 17-20 ноември се проведе и традиционният турнир по волейбол, в който взеха участие 7 отбора. При девойките победител е отборът на ПМГ, второ място за ЕГ и трето за ПГСУАУ. При юношите класирането е: първо място за ЕГ, второ за отбор "Ветерани", трето за ПМГ и четвърто за ПГСУАУ.

На 22 ноември ПМГ бе домакин на трдиционното математическо състезание "Вергил Крумов". За поредна година в надпреварата участваха и млади математици от гр. Кълъраш, Румъния и ученици от математическите гимназии в Русе, Варна, Разград. Математиците на Румъния грабнаха заслужено 4 медала и специална награда, връчена от г-н Димитър Велчев, дългогодишен спонсор и ученик на Вергил Крумов.

На 22 ноември се проведе и "Ден на отворените врати". В кабинета по химия ученици от 11в клас демонстрираха занимателни химични опити със съдействието на г-жа М.Янкова и г-жа В.Георгиева. Биологичният кабинет стана място за демонстрации, свързани със строежа на човешкото тяло, работата с микроскоп и наблюдение на различни обекти от животинското царство. Ръководител на учениците бе гл.учител Б.Цветков.

Концертът в чест на Празника ще остане незабравимо преживяване за ученици, учители и гости. На сцената на Драматичен театър "Сава Доброплодни" под надслов "Заедно можем повече" се изявиха актьори, певци и танцьори. Дебютираха и млади сценаристи от 8 клас. Под вещото ръководство на г-жа Т.Нейкова и г-жа С.Славчева младите таланти демонстрираха волята да пресъздават заедно своите тревоги и мечти.

Благодарим Ви!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right