Наградени ученици и учители от ПМГ за успехи през учебната 2013/2014

Наградени ученици и учители от ПМГ за успехи през учебната 2013/2014

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1207

В чест на Празника на Славянската писменост и култура ръководството на ПМГ "Св. Климент Охридски" връчи традиционните награди на отличили се ученици и учители, като тази година наградените ученици са изявени в повече области.

Почетното звание "Неофит Рилски" , връчено от МОН за успехи на национални състезания, за професионализъм и цялостна педагогическа дейност, бе завоювано от гл. учител по история и цивилизация г-жа Маргарита Александрова. Наградата бе връчена тържествено на 19.05 2014г. в резиденция "Лозенец" лично от Министър Клисарова.

Специалната награда за постижения в педагогическата практика в културно-образователната област получава г-жа Татяна Христова - ст. учител по български език и литература. Наградата е връчена на среща на номинираните преподаватели с Кмета на град Силистра.

Наградените първенци на випуск 2013/2014 г. са:

1. Елица Димова Михалева XIIа - област: математика - награда статуетката на "Св. Климент Охридски" и парична сума от 600 лв.

2. Александра Любомирова Стефанова XIIг - област: природни науки - награда статуетката на "Св. Климент Охридски" и парична сума от 600 лв.

3. Десислава Дамянова Кръстева XIIа - област: хуманитарни науки - награда статуетката на "Св. Климент Охридски" и парична сума от 600 лв.

Паричните награди осигури г-н Явор Георгиев - дългогодишен спонсор и приятел на ПМГ.

Наградата "Математик на годината", осигурена от г-н Стефан Железов, печели Петър Пламенов Скорчелиев от XIа с преподавател Гинка Николова - ст. учител по математика.

Ученикът Димо Красимиров Савов от VIIа клас, спечелил I място на националната олимпиада по история, с преподавател - гл. учител по история г-жа Маргарита Александрова, получава утвърдената за първи път награда "Д-р Венцислав Стоев".

Д-р Венцислав Стоев основава награда, която да се връчва веднъж годишно за постижение на ПМГ "Св. Климент Охридски", получило значимо национално и международно признание в състезания, конкурси и олимпиади. Постижението е в сферата на естествените и хуманитарни науки, a наградата е парична.

Катедра ФВС връчи за първи път свои награди за изявени спортисти.

Почетни плакети получиха:

1. Яница Петрова XIIа - шесткратна републиканска шампион по приложно колоездене, участник в националния отбор по приложно колоездене

2. Янита Атанасова XIIа - за активно участие и отлично представяне в леката атлетика. Ученичката е републикански шампион на 200 и 400м и участник в представителния отбор по лека атлетика на Световно първенство

3. Александра Стефанова XIIг - за активно участие в отбора по баскетбол и плуване

4. Даяна Дякова XIIв - за достойно участие в отбора по баскетбол. Ученичката е номинирана двукратно за най-добър играч на финални състезания

Носител на Кристалната купа "Спортист на випуск 2013/2014" е ученичката Цвета Димитрова от XIIа клас.

Спонсори на наградите за спортните изяви са:

Данъчно счетоводна кантора Ивайло Тодоров; ГЕШ и ЕМ груп ЕООД; "Лъки Сис" ЕООД; ЕООД "Челеби" с. Яребица.

За учител на годината е избрана г-жа Маргарита Александрова. Паричната награда е осигурена от г-н Никола Ризанов.

Със средства, събрани от организираните в училище благотворителни Коледен и Великденски базар и благотворителните спортни състезания, бяха наградени ученици, постигнали високи резултати в учебната, извънкласна и извънучилищна дейност :

1. Ванина Методиева Нинова XIIа

2. Янита Иванова Атанасова XIIа

3. Яница Руменова Петрова XIIа

4. Глория Николаева Николова XIIа

5. Павел Желязков Желев XIIа

6. Гергана Георгиева Николова XIIа

7. Цвета Руменова Димитрова XIIа

8. Ивета Красимирова Николова XIIа

9. Николай Иванов Велчев XIIб

10. Даяна Иванова Дякова XIIв

11. Георги Василев Иларионов XIIг

12. Николай Юриев Тодоров XIIг

Добрите резултати идват с упорит труд, амбиция и страст.

Добрите резултати са и дело на доказани преподаватели.

ПМГ Ви предлага възможността да докажете себе си, да постигнете мечтите си.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right