ПГПТ "Евлогий Георгиев" беше домакин по европейски образователен проект "Коменски"

ПГПТ "Евлогий Георгиев" беше домакин по европейски образователен проект "Коменски"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1678

Втора година ПГПТ "Евлогий Георгиев" изпълнява дейностите в многостранното партньорство по проект "Сближаване на културите чрез индуктивно контекстуалния метод" по Секторна програма "Коменски" на Програма на ЕС " Учене през целия живот". Координатор по проекта е лицей "Алфонсо Гато"- гр. Агрополи, Италия. Партньори са средни училища от Белгия, Франция, Полша и България.

Многостранното партньорство стартира през октомври 2012 година, като първите стъпки към сближаването бяха виртуални, в разработения блог на проекта.

През март 2013г. се реализира първата среща в Италия като след комплексно представяне на всички партньори, дидактическите дейности се подчиниха на темата "Национална кухня" и начин на живот. В Полша, през септември 2013г. тема на визитата беше "Образователната система", а при настоящото домакинство представихме народните традиции и обичаи в регионите на училищата- партньори по проекта. Фолклорните изпълнения на участниците от клуб "Общуване чрез танци" и представения обичай "Лазаруване" от фолклорната група при читалище с. Сребърна допринесоха за истинското докосване до багрите и феерията от звуци, до традициите и обичаите на родния край.

Разбира се, своевременно с разнообразните дидактически дейности, се опознават културно - историческите забележителности и бита в посещавания регион. Организираните посещения на Исторически музей в гр. Силистра, на Меджиди табия, на природен резерват Сребърна показаха богатото историческо и културно наследство на нашия град. Разходката с кораб по река Дунав и посещението на Делфинариум в гр.Варна създадоха много нови приятелства и оставиха незабравими спомени във всички участници. А контактите са ежедневни - чрез социалните мрежи, чрез блога на проекта, който позволява постоянен достъп до програмата и дейностите и ръководство на тяхното изпълнение.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right