ПЗГ "Добруджа", гр.Силистра - домакин на Регионалния етап за Северна България от Националното състезание "Млад фермер"

ПЗГ "Добруджа", гр.Силистра - домакин на Регионалния етап за Северна България от Националното състезание "Млад фермер"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1997

На 28- 30 март 2014г. Професионална земеделска гимназия "Добруджа", гр.Силистра бе домакин на Регионалния етап за Северна България от Националното състезание "Млад фермер, което се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката и Аграрния университет в гр.Пловдив. На откриването - 28 март от 17 часа в ресторант "Куин", приветствия към участниците поднесоха областния управител на гр.Силистра - г-н Насуф Насуф, г-жа Евгения Ачкаканова - директор на дирекция "Наука, образование и иновации" към МЗХ - гр.София, г-жа Габриела Миткова - началник на РИО, гр.Силистра, г-жа Маргарита Гатева - държавен експерт по професионално обучение към МОН и г-жа Нели Иванова - началник на отдел в Общинска администрация от името на кмета на гр.Силистра - д-р Найденов.

Същинската надпревара се проведе на 29 март 2014г. 23 отбора (69 състезатели) от цяла Северна България премериха сили в три области от селското стопанство. В направление "Растениевъдство" състезателите разпознаваха семена и извършиха възстановителна резитба на лозе, в направление "Животновъдство" - доиха крави в с.Ситово и разпознаваха фуражи, в направление МСС показаха майсторско управление на трактор. След напрегнатия и оспорван състезателен ден от 19 часа отново в ресторант "Куин" бяха връчени наградите. Председател на главната комисия беше доц. д-р Нуреттин Тахсин от Аграрния университет в гр.Пловдив. Председателите на комисиите по направления - инж. Евгени Аврамов, г-жа Нели Димитрова и г-жа Галина Даскалова връчиха наградите на победителите в индивидуалното класиране. Наградите за отборното класиране връчи г-жа Габриела Миткова. Нашите момчета се представиха достойно и грабнаха първо място в отборното класиране и още пет медала в индивидуалното:

- Иван Пенев Иванов - І-во място за разпознаване на фуражи и ІІІ-то място за доене;

- Тугай Рушан Юсуф - І-во място за разпознаване на семена и ІІ-ро място за резитба на лозе;

-Олчай Ертан Садредин - І-во място за майсторско управление на трактор.

В отборното класиране ІІ-ро място зае отборът на ПГМСС,с.Средище; ІІІ-то - ПГСС,гр.Попово; ІV-то - ПГСС, гр.Две могили. Поради юбилейното V-то издание на състезанието, г-жа Гатева присъди на професионалната гимназия от гр.Левски V-то място и право да участват в Националното състезание в гр.Пловдив, което ще се проведе на 28-30 април.

Благодарение на спонсори гимназията успя да осигури награди за състезателите и подаръци за всички участници и ръководители.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right