Александър Сабанов напусна ръководството на ГЕРБ в Силистра

Александър Сабанов напусна ръководството на ГЕРБ в Силистра

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1478
Александър Сабанов напусна ръководството на ГЕРБ в Силистра

Председателят на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов обяви днес официално, че напуска ръководството на ПП ГЕРБ, чрез нарочна декларация, разпратена до всички медии съобщи един от силистренските портали за новини - Паралел44.

От там припомнят, че Сабанов влезе като редови общински съветник, а по-късно стана и председател на местния парламент, именно от квотата на ГЕРБ.

В обръщението си към обществеността Александър Сабанов подчертава, че е бил лоялен към принципите и политиката на ГЕРБ, но не е бил съгласен с кадровата политика на регионалния лидер на ГЕРБ и народен представител Стефан Господинов.

За политиката му на управление в декларацията си Сабанов е написал - "Еднолично вземане на решения за назначения "на всяка цена" на роднини, семейни приятели и "удобни" хора в различни институции, на съответни ръководни длъжности, с което не оправдаха дадения кредит на доверие, от страна на избирателите".

По нататък той посочва, че Стефан Господинов е демонстрирал поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ПП ГЕРБ, намесвал се е грубо в работата на Общински съвет и е оказвал натиск при вземане на решения.

Наред с това Алексанъдр Сабанов обвинява депутата Стефан Господинов, че е "игнорирал мнения и идеи, различни от тези на областния координатор, в лицето на Стефан Господинов".

"Ясно и категорично заявявам, че не мога и няма да бъда част от такова ръководство, но оставам верен на първоначалната кауза на ПП ГЕРБ, която те опорочиха", завършва в обръщението си към силистренската общественост Александър Сабанов.

Публична тайна е, че между Александър Сабанов и народния представител от ГЕРБ Стефан Господинов има тежък конфликт. "Една от причините за конфликта между тях се крие в това, че на изборите за председател на Общинската организация Сабанов спечели категорично, но след това, странно, бе оставен на трето място, като ние подозираме дългата ръка на Стефан Господинов", информираха ГЕРБ-ери, пожелали анонимност. Те допълниха, че Александър Сабанов почти сигурно ще се кандидатира за кмет на Силистра на предстоящите местни избори, което също било част от причините за напрежението между него и Господинов. "Сабанов се ползва със симпатията на много хора и това не се харесва на Стефан Господинов", категорични са част от членовете на управляващата партия в Силистренско.

Пълният текст на обръщението Александър Сабанов:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от

АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ САБАНОВ

Председател на Общински съвет - Силистра

Член на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Силистра

ПП ГЕРБ е партия на всички българи, които искат промяна за България!

Партия, която има за цел да донесе стабилност и увереност в утрешния ден за всички нас!

Аз вярвах, че ще постигнем това чрез една либерална демокрация, която се основава на свободата, отговорността, просперитета, солидарността и справедливостта. Поради некомпетентността на ръководните органи на партията, на местно ниво, това не се случи. Напротив, те отблъснаха всички онези, които вярваха в категоричната алтернатива.

Като човек, който има идеи за бъдещето и знае как да ги постигне, но не с цената на фалша и злобата, си давам отвод като член на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Силистра със следните мотиви:

- Неправилна кадрова политика, провеждана от Стефан Господинов. Еднолично вземане на решения за назначения "на всяка цена" на роднини, семейни приятели и "удобни" хора в различни институции, на съответни ръководни длъжности, с което не оправдаха дадения кредит на доверие, от страна на избирателите;

- Поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите на ПП ГЕРБ. Груба намеса в работата на Общински съвет - Силистра и оказване натиск при вземане на решения.

- Игнориране на мнения и идеи, различни от тези на областния координатор в лицето на Стефан Господинов.

Осъзнавам, че в тези трудни за общината и всички граждани месеци, конфликтът вътре в организацията и Общинския съвет е допълнителна тежест и ненужна грижа. Но заедно с това изразявам категоричната си политическа позиция, че нарушаването на основни принципи, ценности и политически норми не трябва да остава без последици и санкции. Затова отправям ясен сигнал, чрез настоящата декларация, към ИК на ПП ГЕРБ да бъде направен подробен мониторинг и проверка на факти и събития довели до скандали, които снижиха доверието в партията на ниво област Силистра.

Ясно и категорично заявявам, че не мога и няма да бъда част от такова ръководство, но оставам верен на първоначалната кауза на ПП ГЕРБ, която те опорочиха.

28 февруари 2011 г.

Силистра

Александър САБАНОВ

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right