Природоматематическата гимназия в Силистра, открива учебната година в обновена сграда

Природоматематическата гимназия в Силистра, открива учебната година в обновена сграда

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1919

На 16 септември 2013г. ПМГ отвори врати за своите 421 ученици от 17 паралелки. Преди да приеме гимназистите сградата на училището бе напълно ремонтирана по проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура в община Силистра", който включва ремонт на покривната конструкция, саниране на сградата и поставяне на енергоспестяващо осветление в класните стаи и физкултурния салон. Едновременно с това учениците на ПМГ ще ползват нови бани във физкултурния салон, обновения сутерен, 4 компютърни кабинета и 2 мултимедийни зали, който са ремонтирани със средства от училищното настоятелство на ПМГ и от бюджета на гимназията.

Тържественото откриване на новата учебна година започна в 9ч. с вдигане на националното знаме, под звуците на химна на Република България. Гости на церемонията бяха кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, г-жа Денка Михайлова - зам-кмет хуманитарни дейности, Ростислав Павлов - секретар на община Силистра, представители на отдел Образование към община Силистра, на РИО на МОН, на областен информационен център - гр.Силистра, на училищното настоятелство, които поднесоха своите поздравления за първия учебен ден и пожелаха успешна работа на всички. По традиция на празниците в гимназията присъстват дългогодишни преподаватели, бивши възпитаници и видни общественици от гр.Силистра. След церемонията по откриване на учебната година всички гости имаха възможност да видят резултата от ремонтните дейности и условията, в които ще учат учениците.

Също по традиция учебната година бе открита от директора на ПМГ "Св.Климент Охридски" - г-жа Анелия Невска, която в своето слово сподели отличните резултати на зрелостниците от випуск 2013г. и стопроцентовия им прием във висши учебни заведения. Наред с това обяви и първото отличие за новата учебна година - бронзов медал на Петър Скорчелив от Национален фестивал на младите математици във Созопол. В обръщението си г-жа Невска изрази своята благодарност към Кмета на община Силистра и неговия екип, към ръководството на новото училищно настоятелство, в лицето на г-жа Павлина Железова, към всички учители, служители и родители, за проявената съпричастност към проблемите на гимназията. В обръщението си към учениците на ПМГ, директорът акцентира на това, че "успехите и добрите резултати идват посепено" и ги посъветва да търсят същността на нещата и откриват удоволствието от това.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right