Математически многобой "Мозайка" с изявени ученици по математика се проведе в ПМГ

Математически многобой "Мозайка" с изявени ученици по математика се проведе в ПМГ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1098
Математически многобой "Мозайка" с изявени ученици по математика се проведе в ПМГ

Клубовете "Математиката-лесна и интересна" и "Математиката-позната и непозната" към проект "Успех" при ПМГ "Св.Кл.Охридски" приключиха своята работа през учебната 2013/2014г. със представителното занятие - математически многобой "Мозайка", проведен на 13май 2013г. Ръководителите на клубовете, учителките по математика Нуца Маринова и Галина Тодорова поканиха за участие в състезанието изявени ученици от 6, 7 и 8 клас от ПМГ "Св.Кл.Охридски" и състезатели от 3 и 4 клас, участници от школата по математика "Ние можем", с ръководител Анна Георгиева. По този начин многобоят бе проведен между 5 отбора с по 1 ученик, съответно от 3,4,6, 7 и 8 клас.

Задачите за многобоя бяха разпределени в 5 области - "Познаваме ли числата?", "Геометрични задачи", "Можем ли да броим без да броим", "Приложна математика" и "Логически задачи". Многобоят се проведе в два етапа, като във всеки от тях отборите решаваха по една задача от всяка област, избрани от капитаните на съответните отбори.

Паралелно с отборното състезание, се провеждаше и състезание по същите задачи между желаещи участници от публиката. Решенията на задачите бяха оценявани от две журита, съоветно за отборното състезание и за участниците от публиката. Председатели на журитата бяха Галина Тодорова и Анна Георгиева, а членове - изявени ученици от математическата паралелка в 10 клас - Петър Скорчелиев, Иван Савов и Мария Тодорова и Преслава Славова. Между двата тура на състезанието, в почивката бе зададена пред всички участници една задача на журито. Нейното решение бе показано наглено с рисунки от десетокласника Иван Савов след втория етап на многобоя.

По време на математическото състезание се провеждаше и състезание за най-хубава рисунка, вдъхновена от темите на някои от задачите.

Състезанието протече при оспорвана надпревара между отделните отбори и индивидуални участници. Членовете на журито много бързо и компетентно извършваха проверките и след приключване на състезанието всички участници получиха заслужени награди за класацията си в отборното или индивидуално участие в съответното състезание.

Наградите за първо, второ, трето, четвърто и пето място в отборното класиране бяха връчени съответно от г-жа Анелия Невска, директор на ПМГ "Св.Кл.Охридски", и от учителките по математика в гимназията - Гинка Николова, Виолетка Павлова, Севденка Петрова и Румяна Петрова. Наградите в индивидуалното състезание бяха връчени от Ганка Цонева, учител по математика и англ.език, а на изявените художници - от Светла Нейкова, учител по ИТ.

Организаторите на състезанието изказват благодарност за техническата помощ, оказана им от ученици от 10б клас за създаването на презентацията с условията на задачите, на Димитър Димитров от 11в клас, обслужващ презентацията и на водещите - Десислава Докова и Деница Еникова от 10в клас.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right