Поредната литературна награда за Атина Димитрова от ПМГ "Св. Климент Охридски"

Поредната литературна награда за Атина Димитрова от ПМГ "Св. Климент Охридски"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 3443
Поредната литературна награда за Атина Димитрова от ПМГ "Св. Климент Охридски"

15 - годишната Атина Димитрова - възпитаничка на ПМГ "Св. Климент Охридски", гр.Силистра, участва в конкурса за есе, организиран от Пощенска банка с надслов "Моят силен старт за България започва с ...". На 18.04.2012г. в хотел "Шератон", гр. София, се проведе церемонията по връчване на наградите. За своята творба Атина получава еднократна стипендия от 1000 лв. На тържеството са присъствали представители на властта, неправителствени организации, членовете на комисията и Антъни Хасиотис - главен изпълнителен директор на Пощенска банка. Идеите на авторите на най-добрите есета са включени в единствената по рода си "Младежка пътна карта за развитие на България".

image

За нас, участниците в клуб "Млад журналист" по проекта "Успех", както и за всички съученици и учители на Атина, резултатът не е изненада. Познаваме я като лъчезарен и здравомислещ млад човек, който има задълбочени познания и интереси в различни области. Тя смело заявява своите мечти и се стреми да ги сбъдва.

Нейното есе е на тема "Фундамент на Съвремието". Тезата е насочена към образованието като основен фундамент за развитието на всяка личност. Описват се научният прогрес и развитието на изкуството. Атина смята, че изкуството трябва да се обособи като отделно направление, което да се толерира от обществото.

Надяваме се скоро да може да издаде и написания от нея роман и да се радва на интереса на много читатели. Успех!

Симона Парушева, клуб "Млад журналист" по проекта "Успех" , ПМГ "Св. Климент Охридски"

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky