Силистренци честват 174-годишнината от рождението на Васил Левски

Силистренци честват 174-годишнината от рождението на Васил Левски

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1166
Силистренци честват 174-годишнината от рождението на Васил Левски

Заместник областният управител Денка Михайлова участва в честванията на 174-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тържествената церемония бе организирана от Националния дарителски фонд "13 века България", общинския комитет "Васил Левски" и община Силистра.

Пред бюст-паметника на Левски в центъра на Силистра, преподавателят по история в СОУ "Никола Вапцаров" Николай Тодоров поднесе слово за живота и делото на великия българин, прозрял, че за да се развива народът ни, то той трябва да живее в свободна, демократична и независима държава. Единадесетокласничката от същото училище Ивена Ангелова изпя една от любимите песни на Левски "Яничари ходят мамо". Въздействащото изпълнение на талантливото момиче "върна" присъстващите към историческите факти и събития, върху които прозорливата мисъл на Апостола и безкористната му любов към Отечеството оставиха незаличима следа.

Цветя на признателност, на бюст-паметника на Левски, положиха представители на държавната и местна власти, на политически и обществени организации и много родолюбиви силистренци.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky