Ученици от Силистра с участие в турнир по електронни спортове

Ученици от Силистра с участие в турнир по електронни спортове

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1429

През изминалия уикенд в Русенски университет "Ангел Кънчев" се проведе турнир по електронни спортове. Дисциплините бяха игрите Counter Strike и League of Legends. В неделния ден се проведе турнира по League of Legends като претендентите за титлата бяха 18 отбора сред които и един от Силистра. Нашите играчи от Too Good Elo (TGE) в състав Ивелин Русев, Калоян Маринов, Иван Иванов, Моника Федулова и Георги Михов започнаха много добре като след две безапелационни победи бързо се изкачиха в класирането. Третият мач обаче ги изправи срещу поставените под номер едно в турнира и нашите очаквано загубиха. След това последва още една загуба и с две победи и две загуби TGE се класираха осми в крайното класиране. Трябва да се подчертае, че силистренци бяха сред най - младите играчи на турнира и ако не беше лошият късмет да срещнат бъдещите шампиони можеше да се представят още по - добре. Интересен факт е, че от двете момичета на турнира едното беше от TGE.

Електронните спортове са сравнително нови за България, а този турнир е първи по рода си в Русе. Самите турнири се провеждат между отбори или индивидуално, като наградите за първите никак не са за подценяване. Най - често това са парични суми, компютърна периферия и аксесоари както и точки/кредити (или както там се нарича) в самите игри. По света има много хора, които се издържат именно от такива турнири. В България това все още е трудно, но нещата бързо се развиват. Участието в турнири е добър начина да се материализират безбройните часове, които така и така всички младежи прекарват пред компютъра, а самите игри развиват мисловната дейност и работата в екип.

След турнирът младежите от Too Good Elo споделиха, че ще продължат тренировките и скоро ще участват на други турнири.

Екипът на Порталът на Силистра им пожелаваме успех и ще продължим да следим техните изяви!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right