Традицията в ПГСУАУ "Атанас Буров" продължава.

Традицията в ПГСУАУ "Атанас Буров" продължава.

Регион: Силистра Категория: Култура, Образование Публикувано: Прегледи: 389
Традицията в ПГСУАУ "Атанас Буров" продължава.

Денят на Европа е особен, специален ден за учениците от ПГСУАУ"Ат.Буров". В този ден гимназистите се чувстват значими, защото това е техният ден - Деня на ученическото самоуправление.

С големи вълнения и трепети започна подготовката на предизборната кампания за управленски екип. В предизборната надпревара участваха екипът на Диана Станева и Траяна Димитрова от същия клас. Всеки екип изработи своя платформа, която презентира на 27.04. Изборите спечели екипът на Траяна Димитрова - "директор" и "пом.директори" - Александрина Атанасова - 10 г кл. и Денислава Добрева - 10 а кл.

На 3.05. бе подреден на втория етаж в гимназията еврокоридор от постери за страните - членки на ЕС.

На 9.05. в 7.30 ч. "директорът" за Деня на самоуправлението проведе инструктаж на всички ученици , "учители" и "административен персонал". В 8 ч. всички "учители" и "администрацията" бяха по работните си места. Посетени са часове по математика, фр.език, БЕЛ и обществено хранене от "ръководството" на училището в Деня на самоуправлението.

Участници в събитията на деня бяха френски девойки от лицей в гр. Безие , които стажуват в силистренски хотели по програма "Леонардо" на обменни начала с нашата гимназия и румънски колежани по туризъм от гр.Кълъраш - партньори на ПГСУАУ. В учебния процес взеха участие учениците от гр. Безие, които изнесоха уроци във френско говорящите паралелки по специалност "Туризъм".

Проведе се баскетболно състезание с отборите на ПГСУАУ, Франция и Румъния. След баскетболните срещи се проведе надиграване по двойки - ръченик и други български хора с участие на всички ученици и гости.

Паралелките от направление "Обществено хранене" изработиха торти със символи на ЕС и България, които подредиха изложба във фоайето на ПГСУАУ. Изложбата завърши с дегустация на сладкарските изделия и класиране на най-вкусните и атрактивни торти.

Денят завърши с дебат между ІХ а и ІХ г клас на тема "Чувстваме ли се европейци? Да или не?".

На 10.05. от 13.30 ч. в конферентната зала на ПГСУАУ се проведе тържествен педагогически съвет. В работата на съвета взеха участие ученическият парламент, ръководният екип, учениците - "учители" и "титулярите" по работни места. На него учениците анализираха дейността си през Деня на самоуправлението, споделиха мнения за отговорностите през него.

Ръководството на училището връчи награди, грамоти и излезлият по повод на Деня на Европа училищен вестник "Евроглас" на отличилите се екипи в кулинарното състезание, баскетболните срещи, учениците и "учителите" и отборите в дебата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари