В ПМГ се проведе Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика

В ПМГ се проведе Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 337
В ПМГ се проведе Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика

От 6 до 8 май в Силистра се проведе национален кръг на олимпиадата по математическа лингвистика. За националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика бяха допуснати 91 ученици от 23 училища на 12 града от цялата страна.

Организатори на проявата беше Регионалният инспекторат по образованието в Силистра и Министерството на образованието, младежта и науката /МОМН/.

Домакинството бе поверено на Природоматематическата гимназия "Св. Климент Охридски".

По думите на ст.н.с. д-р Иван Держански участниците в завършилия национален кръг на олимпиадата по математическа лингвистика са показали високи резултати.

В отборното класиране първо място завоюва отборът на математическата гимназия "Д-р Петър Берон" - Варна.

В двете възрастови групи за индивидуалното класиране първите места заеха дванайсетокласникът Виктор Вълов от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и деветокласничката Юлия Маркова от математическата гимназия "Д-р Петър Берон" от Варна.

Участниците от Силистра бяха трима. В първа възрастова група Николета Мокренова се класира 12 с оценка 5.50. Другите двама участници са от втора възрастова група и се класираха много добре.

Олимпиадата по математическа лингвистика от 1982 година е национално състезание, а от 2001 година официално е записана в календара на МОМН и се финансира от него.

Гост на откриването в петък бе областният управител на Силистра д-р Владимир Янков.

На снимката: Отборът на математическата гимназия "Д-р Петър Берон" - Варна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари