Девойки от френски лицей на стаж в Силистра и гости на ПГСУАУ

Девойки от френски лицей на стаж в Силистра и гости на ПГСУАУ

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 483
Девойки от френски лицей на стаж в Силистра и гости на ПГСУАУ

След като преди около месец ученици от ПГСУАУ"Ат.Буров" стажуваха в хотели и информационни центрове в гр.Бeзие, Франция през следващите две седмици седем млади французойки от френски лицей ще работят в силистренски хотели. Води ги заместник директорът им Мохамед Бужади. Седемте девойки са от френски лицей в гр. Бeзие и пребивават в Силистра по програмата "Леонардо" на Европейския съюз.

Те вече гостуваха в Икономическата гимназия и учиха български хора.

По време на официална среща на гостите с ръководството на общината френските гости предложиха да бъде осъществено сътрудничество между двата европейски града. По време на срещата със заместниците на кмета Иво Андонов - Милен Пенчев и Пепа Денева и с ръководителя на дирекция "Икономика" Надежда Бобчева, младите французи получиха информация за историческите, културни и природни забележителности на Силистра.

Френските гости разгледаха "Крепостта", резервата "Сребърна", Археологически музей и Художествена галерия. Домакинът на срещата Милен Пенчев подари на гостите сувенири за спомен от Силистра и България.

Според Мохамед Бужади има много общо между градовете ни. И френският, и българският град са разположени на реки, имат древна история, имат вече и свои български "посланици" чрез учениците от двете училища. По думите на г-жа Дочка Милушева, директор на ПГСУАУ "младите хора от Бeзие и Силистра са извървели първите стъпки по моста, който може да бъде изграден от кметските управи на двата европейски града".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари