Финал на поетичния конкурс за любовта и пиянството...от любов

Финал на поетичния конкурс за любовта и пиянството...от любов

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 799
Финал на поетичния конкурс за любовта и пиянството...от любов

* 86 стихоплетци в борба 3+1 награди

В сряда от 16 ч. в зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистра е финалът с отчитане на резултатите и връчване на наградите в Х-я Национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов".

86, т.е. с над 20 по-малко от миналата година, са творците-участници в конкурса. Авторите са от различни краища на страната, вкл. и от малки градчета и села, отбелязват организаторите от дирекция "Хуманитарни дейности" при община Силистра.

Жури с председател доц. д-р Румяна Лебедова от Русенския университет "Ангел Кънчев" ще отличи първите 3 отбрани любовни стихотворения. Награда ще бъде връчена и от името на Литературно сдружение "Реката и приятели" - Силистра.

На следващия ден, четвъртък, от 17,30 ч., в същата зала на библиотека, именувана наскоро за 140-та година на най-голямото библиотечно звено в Силистренския край, е представянето на най-новия брой на алманаха "Света гора", от страна на доц. д-р Радослав Радев от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Г-н Радев е наш съгражданин и редовен участник в различни литературни прояви в нашия град.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right