Нов силистренски микс филм - комедия, мистерия и приключение

Нов силистренски микс филм - комедия, мистерия и приключение

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 3738
Нов силистренски микс филм - комедия, мистерия и приключение

Кадър от новия филм

Районът на Крайдунавска Добруджа никога не е бил голяма и популярна филмова дестинация, с изключение на езерото в Сребърна и на крепостта в Силистра, ставали на няколко пъти екстериор и декор за малко на брой игрални филми, вкл. за деца. През последните години обаче млади хора от Силитра се запалиха по снимането на филми с местни "кадри" и в отсъствие на стряскащи бюджети (дори без портфейл).

За да стане ясно, че и в най-северния север народът има афинитет към седмото изкуство, в което в световен мащаб актьорската игра все повече е миманс в света на IT-технологиите. "Бандити под наем", "Сивият - ловецът на крадци" и "Сивият - Възмездие" са само част от "образците" на силистренското кино, дело на младия сценарист, режисьор и продуцент Адриан Ал Жазар.

Негов пореден звезден момент е снимането на нов филм, за който той разказа пред медиите: "На 27 март т.г. започнахме снимките по най-новия ни проект, на който все още не е обявено официалното име. Филмът ще обхване едновременно три жанра: комедия, приключения и мистерия. Работата по сценария и намирането на места за снимки отне близо три месеца, като повечето от заснетите сцени се намират в околностите на нашия град. Сюжетът на новия филм ще засегне една малка част от световно известни мистерии, преправени в стил "Nnightmare studio", чиито предишни филми може да бъдат гледани в интернет (www.nightmarestudio.net)".

И все пак да припомним: три от легендите на родната филмова продукция - "На всеки километър" и "Записки по българските въстания", както и "Съдията" (драма уестърн на Пламен Масларов), са снимани в района на Тутракан. Миналата година по този повод бяха направени в града презентации по повод "100 години българско кино" в една инициатива на Исторически музей - Тутракан.

Колкото до Силистра - конкретно три са кинолетните, свързани с езерото "Сребърна" (последните са "Резерват за розови пеликани" и продължението му "Легенда за белия глиган" от преди десетина години), а силистренци помнят преди 40 години снимките на филма "Силна вода" по мотиви от романа "Лош ден" на писателя Генчо Стоев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right