Домашна наркооранжерия е открита при полицейска операция в силистренското село Попина

Домашна наркооранжерия е открита при полицейска операция в силистренското село Попина

Регион: Ситово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2331

По случая е задържан 28-годишен мъж, известен на правоохранителните органи

Служители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра откриха домашна оранжерия за отглеждане на канабис в частен дом в село Попина. Специализираната полицейска операция е проведена вчера след предварително планиране и съгласуване с Окръжната прокуратура.

Първоначално криминалистите засекли 28-годишния Й.Д. на обществено място в Силистра и при обиск открили у него кутийка, съдържаща 5 г суха листна маса канабис. Последвало претърсване на жилището му в областния град, където били намерени 6 стъклени буркана със сух канабис с общо тегло около 50 г.

На следващ етап на полицейската операция криминалистите се насочили към фамилна къща на мъжа в село Попина, община Ситово, където се натъкнали на домашна оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била разположена в специално обособено помещение, снабдено със системи за поливане, топлина и светлина. В близост били открити множество саксии за разсад, торове и препарати, използвани за наркопроизводството. В къщата криминалистите намерили 5 стръка канабисови растения с височина около 2,5 м, които били окачени да съхнат.

Заподозреният по случая Й.Д. е задържан за срок до 24 часа. Той е известен на правоохранителните органи с подобни прояви.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right