Интервю с кандидати за общински съветници от партия номер 17 "Възраждане" с преференции номер 2 и 3

Интервю с кандидати за общински съветници от партия номер 17 "Възраждане" с преференции номер 2 и 3

Регион: Силистра Категория: Интервюта, Политика Публикувано: Прегледи: 859
Интервю с кандидати за общински съветници от партия номер 17 "Възраждане" с преференции номер 2 и 3

2 - Марин Николов е роден на 04 юни 1985г. в гр. Перник , но от 1998г. живее в Силистра. Бакалавър от Шуменския Университет със специалност История. От три години работи като учител . Владее Английски и Италиански език.

3 - Веселина Янкова е родена на 09. септември 1996г в гр. Силистра. Завършила е Биология и Химия в ПМГ "Св. Климент Охридски", Силистра. В момента е студентка, специалност "право" в Русенски Университет "Ангел Кънчев". Владее Английски език.

- Разкажете ни повече за вашата партия. "Възраждане" . Как така млади хора като вас решиха, че искат да се включат в политическия живот на града? Как взехте решението да се съберете и да направите тази крачка?

[b] - Веселина: С водачът на листата- Велислав Христов и част от останалите ми колеги се запознахме буквално на улицата. Преди време на местно ниво се организираха антиправителствени протести в подкрепа на масовите прояви на национално ниво. Така се оказа, че ние сме в ядрото на протестите. Решихме, че ще е в полза на града да се включим и да покажем какво можем младите, че не ни е безразлично, че можем да се борим и сме тук за промяна, а не за празни думи. Събрахме се, взехме страхотното решение да се обединим. Дълго имахме група във фейсбук, където се уговаряхме да посещаваме паметници на известни дейци от нашето минало и да ги почитаме като оставяме по цвете. Събрахме нужните сили и желание за промяна и ето ни днес- част от местните избори, група млади хора, които искат само едно - поле за развитие на нашите по - добри планове за Силистра.

- Марин: Нас ни събра това , че сме различни ! Различни сме от всички останали които бягат в чужбина ; от всички онези които не гласуват ; от всички които просто си стоят по домовете и чакат заплатите им да се увеличат драстично без да направят някакви стъпки и без да проявят гражданско мнение; различни от всички , които просто се оплакват от България. Както каза Веселина ,, Улицата ни събра" , след като разбрахме , че в България когато си търсиш правата и казваш истината никой не те чува, и просто си оставаш поредния протестиращ някъде там в провинцията , а в Силистра е още по-трудно. Така решихме да се ориентираме към политическа формация , която отговаря на нашите идеали , тогава разбрахме за " Възраждане" и Костадин Костадинов.

-Вие сте на челните места във вашата листа за кандидат общински съветници. Ако получите шанса да промените нещо, кое бихте променили ? Какво конкретно не ви доставя удоволствие да виждате всеки ден в нашия град, кое мислите, че може да се промени на местно ниво?

- Веселина: Като гражданка виждам много неща всеки ден, които искам да мога да променя. Като шофьор - мечтая за нормална пътна обстановка. Бих се радвала всички участници в движението да се движат безпрепятствено. Мечтая и за нормални пътища и паркирани коли на правилните места. Другото, което не одобрявам са тържищата, видоизменени "магазини" по тротоарите. Не е нормално, когато има толкова много застроена търговска площ, по тротоарите и площадите да е пълно с общинско безхаберие и хората да мръзнат там, продавайки стоката си, само защото наемите на търговска площ са изкуствено завишени. Не харесвам и ситуацията с бездомните кучета, които възпрепятстват гражданите, разбира се - в този случай и мен. Мисля, че не е толкова трудно да живеем нормално. Не е трудно да внесем ред в ежедневието си. Искам да мога да направя така, че всички хора да отиват сутрин на работа спокойно, вечер да се прибират по домовете си по същия начин. Мечтая за спазване на законите, за нормално паркиране на МПС в определените за това места, за лесно предвижване, за хубави пътища, за ред, безопасност и осветени улици. Мисля, че това е всичко, което можем да направим с наличието на едно единствено нещо - организация. Не са нужни милиарди левове от еврофондове, които да се "усвояват" по всевъзможни начини. Нужно е само да се организираме и нашите съграждани да ни подадат ръка, за да успеем. Нас младите ни е грижа!

- Марин: Да , определено проблемите с безстопанствените кучета , паркирането и липсата на улично осветление са основни за града ни , това всеки го знае и всеки се оплаква от това. Но според мен има много по-сериозен проблем , това е обезлюдяването на града и по-скоро липсата на млади хора. Затова , ако бъдем избрани ще търсим начини да съживим града , като основно се търсят инвеститори и откриване на работни места , това прогонва младите , те просто търсят къде да изкарват пари . Това , че граничим с Румъния е голям плюс за града , но никой не го използва , да не забравяме археологическите паметници и открития , може би трябва също да се развие филиала на Русенския университет . Повече европейски проекти , търсене на финансиране по програми , но да не забравяме средствата трябва да се усвояват напълно и без злоупотреби. Да , нас младите наистина ни е грижа !

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky