Започва обработка срещу комари в община Силистра

Започва обработка срещу комари в община Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 243
Започва обработка срещу комари в община Силистра

Община Силистра уведомява гражданите, че на 19.06.2015г. петък от 05.00ч. ще започне въздушна обработка срещу популацията на комари , а от 19.00ч. наземна. Пръскането ще се извърши на територията на град Силистра ;

На 20.06.2015 г. събота от 05.00ч. в селата Ветрен и Сребърна ще се проведе въздушна обработка срещу популацията на комари , а от 19.00ч. ще започне наземното третиране.

Пръскането ще се извършва в съответствие със законово регламентираните правила за гарантиране здравето на хората. На основание чл. 32 от Закона за пчеларството, във връзка с изпълнение на изискванията на "Наредба № 15 от 8 април 2004 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности".

Притежателите на пчелини пчелни семейства, следва да не допускат достъп на пчели в горепосочения часови диапазон и на упоменатите места, за да се предотврати отравянето им.

Препаратът , с който ще се извърша третирането за намаляване популацията на комари е: "Ротрин 200", с № за Разрешение за пускане на пазара на биоцидния препарат 0800-1/24.07.2009 доставен от "Гарант- пест контрол"ООД гр. София.

Препаратите са безвредни за хората и домашните любимци, поради което няма карантинен срок.

Обработката срещу комари в община Силистра се извършва в съответствие с указанията от Министерство на здравеопазването.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари