Национална акция в помощ на 500 деца в риск пътува към Силистра

Национална акция в помощ на 500 деца в риск пътува към Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 469
Национална акция в помощ на 500 деца в риск пътува към Силистра

Кога е при нас акцията? На 24-26 февруари в "Кауфланд", град Силистра, ул. "Никола Вапцаров" №8

Кампания в подкрепа на над 500 деца в риск, обхванати в центровете за семейно консултиране на SOS Детски селища България, организирана от Ротаракт София - Средец mрез месец февруари със съдейството на младежки организации в страната. Обекти са центровете за семейно консултиране в София, Велико Търново, Радомир и Габрово. Инициативата се провежда със съдействието на веригата супермаркети "Кауфланд България" в 17 филиала на 11 града в страната. Клиентите на веригата магазини се приканват да закупят и дарят трайни хранителни продукти (макарони, захар, олио, брашно, ориз, сол, консерви, перилни и почистващи препарати, памперси и бебешки пюрета). Продуктите се събират в специално обозначени и определени за целта колички на видно място в магазините за времето от 17 до 21 часа всеки ден (четвъртък, петък, събота).

Доброволци от младежки парламенти и Ротаракт клубове са на разположение на клиентите във времето на провеждане на кампанията в съответните магазини. Официалното откриване на кампанията се състоя в морската столица Варна с благотворителен концерт в Концертната зала на Младежкия дом на 12 февруари т.г.. Бяха дарени 545,87 лв. от учениците от 6 варненски училища, с които децата от Детския парламент ще закупят продукти и ще ги доставят на SOS Детско селище Трявна. Освен Детски парламент Варна, активни участници в кампанията са младежите от Ротаракт София - Средец (основен организатор).

Кои са организатори и участници: Детски парламент - Благоевград, Видински Детски и младежки парламент, Сдружение Горнооряховски младежки парламент, Доброволчески клуб "Freedom" към ПГТП "Р. Цончев" - Добрич, Ученически парламент - Плевен, Общински младежки парламент - Русе, Ученически парламент - Силистра, Младежки дом - Сливен, Национална финансово-стопанска гимназия - София и 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс Дьо Ламартин", Ротаракт клуб - Хасково.

Кога е при нас акцията: на 24-26 февруари в "Кауфланд", ул. "Никола Вапцаров" №8, град Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари