Мъжката суетност от миналото на изложба в Дулово

Мъжката суетност от миналото на изложба в Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 499
Мъжката суетност от миналото на изложба в Дулово

В Исторически музей - Дулово е актуална изложбата "Мъжката суетност в миналото". За нея в предварителен план директорът на музея Белчо Маринов казва: "Експозицията е много интересна, има изненади и изненади - Група за стари градски песни, локум на клечки и по чаша вино. Изложбата е посветена на 55-годишнината от обявяването на Дулово за град, програмата на която върви от началото на годината".

Оригиналът на изложбата, чийто "произход" е от Търговище, се нарича "Аз съм Гошко Хубавеца или мъжката суетност в миналото". Според Дарик радио: "Изложбата показва градския мъж от края на XIX и началото на XX век в типичната "балканска" комуникативна среда - на улицата, в бръснарницата, в кръчмата, в шивашкия салон, във фотоателието. Експонираните интересни възстановки, позабравени мъжки аксесоари, изискани облекла, ежедневни тоалетни принадлежности и забавни постери дават възможност на посетителя, да се "потопи" в атмосферата на стария град, в романтиката на онези "мъжки времена", когато да си кавалер е било преди всичко въпрос на чест.

Елегантни рединготи и папионки, сребърни часовници и табакери, стилни чадъри и шапки, автентични шивашки и бръснарски инструменти, стари фотоапарати, изящни съдове от колекциите на музеите в Търговище и Добрич илюстрират суетата и тайните на градския мъж от Новото време и възвръщат спомена за традиционните някога занаяти на шивача, бръснаря, фотографа."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right