Училища от Силистра и Дулово с мултимедийни проектори за участие в образователната кампания "СТАНИ ЕКОГЕРОЙ"

Училища от Силистра и Дулово с мултимедийни проектори за участие в образователната кампания "СТАНИ ЕКОГЕРОЙ"

Регион: Дулово,Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 443
Училища от Силистра и Дулово с мултимедийни проектори за участие в образователната кампания "СТАНИ ЕКОГЕРОЙ"

Завърши третата фаза на кампанията "Стани Екогерой", реализирана съвместно от ЕКОПАК България и Общините Силистра и Дулово. В нея се включиха деца от 10-те училища в двата града. Кампанията повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците.

Преди старта й бе организирана среща с училищни директори, учители и експерти в областта на околната среда и образованието, на които бяха представени целите и механиката на проекта.

Всяко от участващите училища получи информационни материали - листовки с карта с индивидуален номер (общо над 3 900 бр.) и плакати - (общо над 50 бр.), в зависимост от броя на децата в него. Чрез кода от картата всеки ученик от 1-ви до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията.

Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.

Проектът се проведе в периода 16 февруари 2015 г. - 8 март 2015 г. В него се включиха над 1 900 ученици (1049 от Силистра и 898 от Дулово), които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Победителите бяха изтеглени на 11 март 2015 г. от представители на ЕКОПАК България.

На 1.04 (сряда) от 10.00 ч. кметът на Община Дулово г-н Юксел Ахмед връчи на официална церемония наградата за най-активно училище в град Дулово - мултимедиен проектор на СОУ "Васил Левски" с директор г-жа Йорданка Копринджийска. В ОУ "Христо Смирненски" на специално организирано за случая тържество Евелина Обретенова, представител на ЕКОПАК България, връчи грамота и поощрителна награда на директора на училището Стоянка Господинова.

В същия ден бе проведен тържествен благотворителен концерт в салона на Община Силистра. Наградата за най-активно училище в град Силистра бе спечелена от ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, връчи мултимедийния проектор на директора на училището първенец Максим Георгиев. Г-жа Обретенова връчи таблети на учениците, които спечелиха в индивидуалната надпревара в крайдунавския град: Георги Гецов - ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Симона Димитрова - ОУ "Иван Вазов" и Симона Йорданова - ОУ "От. Паисий". В Силистра връчването на наградите стана в присъствието на заместник областния управител Младен Минчев.

Всяко от училищата, участвали в кампанията "Стани Екогерой", получи грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование. Бяха раздадени и множество други награди, сред които 50 книги, ваучери от верига хипермаркети "Технополис" за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лв. и др. Индивидуалните победители може да намерите на сайта на конкурса: www.ecopack.bg/game.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right