Мерцедес строи завод край Силистра, очакваме и Фолксваген

Мерцедес строи завод край Силистра, очакваме и Фолксваген

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 10532
Мерцедес строи завод край Силистра, очакваме и Фолксваген

"Мерцедес" ще произвежда по 20 000 автомобила годишно в завода си в край Силистра

"Мерцедес" ще изнесе голяма част от производството си у нас. Автомобилният гигант от Щутгарт ще влезе в Западна промишлена зона, където ще се правят коли и резервни части за тях. Освен това в проекта се включва и "Фолксваген", в частност със своята компания "Порше". Очаква се "Мерцедес" да стартират дейността си в силистренския край през началото на 2016 година.

Тази страхотна за българската икономика новина трябваше да бъде обявена официално през юни, но близки политици до премиера Борисов разкриха тайната.

Представителите на немския гигант харесали именно Силистра за новите си заводи. Те ще бъдат построени в близост до автогарата в непосредствена близост до друг известен завод. Според строителните планове се предвижда изграждане на интермодален център, завод за производство на части и цехове за преработка на стари коли.

Ако проектът на "Мерцедес" наистина бъде осъществен, това може да повлияе страхотно за икономическото развитие на цяла Североизточна България. Силистра от години е един от най - бедните градове в Европа, въпреки че през годините на комунизма имаше силно развита индустрия. Надяваме се, че българските политици няма да провалят и тази сделка заради лакомия или така нареченията балкански манталитет.

От достоверен източник екипът ни научи, че строящият се в момента площад "Свобода", по всяка вероятност ще бъде преименуван на Мерцедес Бенц плаза.

Доживяхме да чуем и добра новина за икономиката на България, макар и на Деня на шегата - 1-ви април. Честит празник !

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right