През юли във върла жега общинските съветници в Силистра ще се потят над решението: да дадем ли 120 хил. лева на футбола

През юли във върла жега общинските съветници в Силистра ще се потят над решението: да дадем ли 120 хил. лева на футбола

Регион: Силистра Категория: Общински съвет,Политика Публикувано: Прегледи: 1886
През юли във върла жега общинските съветници в Силистра ще се потят над решението: да дадем ли 120 хил. лева на футбола

* Или да ги оставим в "Синева" и ДКЦ, защото това е тяхната си печалба.

През юли във върла жега общинските съветници в Силистра ще се потят над решението: да дадем ли 120 хил. лева на футбола, или да ги оставим в "Синева" и ДКЦ? Те отложиха за средата на следващия месец решението си за нови 120 000 лева за ОФК "Доростол 2003", за да има пари за договори с професионалните играчи и треньора Георги Иванов-Геша. На 27 юни е първият сбор за новото първенство. Вчера местните депутати бяха пред дилемата да дадат финансова инжекция за футбола, или да остават парите от печалбата на общинските фирми по чистотата и градската поликлиника (ДКЦ), за да има за заплати и ремонти. Работниците по чистотата не са получавали заплати от 3 месеца, което породи напрежение сред тях. 1 млн. лева има да получава общинската фирма "Синева", но въпреки това зам.-кметът Милен Пенчев, който е и президент на ОФК "Доростол 2003", настоявал за нови пари от бюджета в полза на футбола. "Имаме неизразходвани още около 50 000 лева от предишната финансова инжекция на съветниците", твърди той. Те обаче нямало да стигнат за професионалния мъжки тим и за още 200 деца от детско-оюношеската школа.

image

От раздадената на съветниците справка станало ясно, че за последните два сезона общината е дала общо 376 000 лева за футбола. Говорело се, че 220 000 лева са привлечени от спонсори. Не било ясно обаче колко е дал варненският бизнесмен Живко Великов, който преди 4 месеца се отказа от "Доростол". Въпреки вложените пари, отборът се срина на пред-предпоследното място в "Б" Източна група. Играчите му взеха само 3 от 30 т. в последните 10 мача от първенството. Пак през юли ще се обсъжда идеята за създаване на ФК "Доростол"АД, в което общината да участва с двата стадиона като апортна вноска. Дотогава щяло да стане ясно дали ще изпълни обещанието си и народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов, обещал на футболното ръководство помощ от мощен софийски спонсор.

Както вече писахме: "Пълна мъгла е кои от гастрольорите, провалили отбора, остават. За някои от тях се говори, че са прекалили с хазарт, неспазване на режима, нередовни тренировки и слаба игра, но поведението им е останало без санкции от страна на ръководството - треньорско и клубно. Шушука се даже, че е имало и кражби в съблекалнята на стадиона, както и други отправки с нелицеприятно съдържание. Капакът на лицемерието бе, когато в интервю бивш спонсор каза, че се оттегля, защото стадионът не бил в ред ("Напуснах заради неизпълнени обещания!", а треньорът си призна пред определени медии в специални интервюта, че не можал да мотивира играчите, но въпреки това...класирането (б.а. - трето отзад напред) било най-доброто в историята на "Б" група за "Доростол". Истината е обаче, че "Доростол" има трето място в "Б" група точно преди 20 години, в сезон 1990/1991 г.".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right