Училището в с. Окорш излезе в грипна ваканция за три дни

Училището в с. Окорш излезе в грипна ваканция за три дни

Регион: Дулово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 722
Училището в с. Окорш излезе в грипна ваканция за три дни

По- висока от средната за страната е заболяемостта от остри респираторни инфекции в област Силистра през изтеклата седмица, съобщи д-р Теодора Начева, директор на Регионалната здравна инспекция. Тя е 180 на 10 000 души, срещу 136 на 10 000 за страната. Най- засегнати са децата от детските градини и подрастващите в училищата. Няма масово епидемични стойности, които да налагат предприемането на ограничителни мерки, с оглед по- бързото повлияване на ситуацията и нейното нормализиране, но има тенденция и настоящата седмица да завърши с по-високи стойности на заболяемост, посочи д-р Начева.

Вчера е дадено одобрение от страна на РЗИ, СОУ "Йордан Йовков" в дуловското село Окорш да спре учебни занятия за три дни, тъй като са отчетени 33% отсъствия на учащи, поради респираторни заболявания. Процесът е динамичен и ще се действа съобразно ситуацията. Грипна епидемия в област Силистра се обявява при достигане на заболеваемост от 225 на 10 000 души. /радио Фокус/

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right