Експерти се срещат с тютюнопроизводители от Североизточна България

Експерти се срещат с тютюнопроизводители от Североизточна България

Регион: Дулово Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 438
Експерти се срещат с тютюнопроизводители от Североизточна България

Експерти от Министерството на земеделието и храните ще се срещнат днес в Дулово с тютюнопроизводители от Североизточна България. Това съобщи за Радио Шумен председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. На срещата, която започна от 13:30 ч. в сградата на община Дулово, ще бъдат обсъдени промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, изкупната кампания и националните доплащания.

Изкупната кампания на тютюна в Североизточна България продължава, след като заради празниците около Коледа и Нова година бе временно спряна. Около 70% от сортовата група "Бърлей" и близо 85% от "Кабакулак" вече са изкупени. 8 фирми търгуват с продукцията на стопаните от региона. Цените са с 10-15 стотинки по-високи в сравнение с миналата година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right