За 14-и път Светлин Иванов стана победител в ритуала с хвърлянето на дървения кръст в Дунав

За 14-и път Светлин Иванов стана победител в ритуала с хвърлянето на дървения кръст в Дунав

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 3059

В района на пристанището се проведе поредният ритуал с хвърлянето на дървения кръст във връзка с Богоявление. В него се изявиха 13 млади силистренци, като за 14-и път победител стана 36-годишният Светлин Иванов. Той заслужи парични награди от областния управител и от кмета на общината, а от Областна администрация и подарък - икона на Йоан Кръстител. Парични премии имаше и за всички участници в надпреварата.

Областният управител на област Силистра Стоян Бонев и заместник областният управител Янка Господинова се включиха в празничната служба в православния храм "Св. св. Петър и Павел" в областния град по повод празника Богоявление/Йордановден. Заедно с Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, с председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и със заместника му Денка Михайлова, както и с участието на стотици граждани, предвождани от Градския духов оркестър, те участваха в състава на литийното шествие до река Дунав.

Ритуал за Йордановден бе проведен и от отците от Русенска епархия в град Тутракан, в който се включиха четирима души. Победител за пръв път е 36-годишният строител Николай Яковлиев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right