Алексей си направи карта на Бил Гейтс

Алексей си направи карта на Бил Гейтс

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2510
Алексей си направи карта на Бил Гейтс

Алексей Петров Коларов, за когото се твърди, че е арестуван в Парагвай, бе издирван навремето от американската Сикрет сървис. Той си бе направил фалшива кредитна карта на името на Бил Гейтс. Коларов и още няколко силистренци бяха сред членовете на международна банда, разбита през 2004 г. Тя точеше пари от банкомати у нас и в чужбина. Тогава САЩ ни похвалиха за оказаната помощ.

Алексей бе обявен за истински гений от разследващите полицаи от София. Говореше се, че ако работи за Бил Гейтс или в Силиконовата долина в САЩ, би бил законно заможен човек. Твърдеше се също, че уменията му, използвани по престъпен начин, не са заради алчност, а от пристрастеност към възможността да пробива банкови системи, да прониква в тях и да съдейства за източване на пари от чужди сметки. По неофициална информация Алексей Коларов е излежал тригодишна присъда в български затвор в края на 90-те г. Майка му е украинска гражданка, но е разведена с баща му Петър. Сестрата на момчето живее в Англия. Петър Коларов обаче заяви пред "24 часа", че не разпознава сина си на публикуваната във в. "А Бе Се" снимка. "Олекна ми, като я видях", каза бившият полицай от КАТ. Той твърди, че се чул с Алексей по телефона във вторник вечерта, но той се обадил от карта без номер, което правело възможно позвъняването му.

Майката на Марчел Пенчев обаче разпозна сина си на снимката. "Какво ще правим сега, къде е този Парагвай?", изплака пред "24 часа" Недялка Пенчева. Тя е една от най-уважаваните козметички в Силистра. Жената бе изключително изненадана, че синът й е в далечната латиноамериканска страна. Според нея по информация, потвърдена по телефона от другия й син, във вторник вечерта Марчел говорил по скайп с баща си. Г-жа Пенчева пък знаела, че синът й е от 3 месеца във Варна, където с непознати за нея двама негови връстници имали гараж за ремонт на автомобили. Марчел й казал преди няколко дни, че заминава за София заради проблем с компютъра на гаража. Преди няколко месеца той изгубил личната си карта и шофьорската си книжка.

Преди 4 месеца в Силистра бяха заловени няколко местни младежи при акция на НСБОП. Имената им не бяха осветени от местната прокуратура по инструкция от София. Групата бе заподозряна в престъпления, свързани с източване на банкомати у нас и в чужбина.

Прокурорски внук сред задържаните.

Старозагорецът Константин Кавръков също бе разпознат на снимката, публикувана в "А Бе Се". "Той е", каза пред "24 часа" първият му братовчед Илин Желев. Според него Косьо живеел в София и скоро се бил обадил на майка си Китанка, че се връщал от чужбина. Дори обещал да й прати пари. Косьо се занимавал с търговия по интернет и често пътувал до Холандия и Турция. Той е внук на уважаван старозагорски прокурор, вече покойник.

Парагвай хвана наши фалшификатори, точили милиони долари

Полицията в Парагвай залови четирима българи, за които се предполага, че са източили милиони долари с клонирани банкови карти, съобщи местният в. "А Бе Се". Задържаните са Марчел Димов Пенчев (23 г.), Константин Симеонов Кавръков (28 г.), Алексей Петров Коларов (28 г.) и Пламен Стоянов Петров (34 г.). Двама от тях са от Силистра, а бащата на единия заяви пред "24 часа", че не го разпознава на публикуваната снимка. Четиримата били арестувани пред входа на хотел "Гуарани" в столицата Асунсион. Те влезли в Парагвай през уикенда. Следенето им започнало в понеделник, когато започнали да точат милионни суми в долари от банкомати в града. Сумите са от банкови сметки на европейски граждани. Българите клонирали карти във всяка страна, която посещавали, но за да заблудят полицията, теглили пари в други страни. В стая в хотел "Гуарани" била открита сума в различни валути, равняваща се на почти 76 000 евро. Вероятно четиримата са част от международна банда. (24часа)

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right