Ремонтират центъра на Дулово през следващата година

Ремонтират центъра на Дулово през следващата година

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 483
Ремонтират центъра на Дулово през следващата година

"Центърът на Дулово ще е на дневен ред през следващата година" - каза за Радио Шумен кметът на общината д-р Юксел Ахмед. В бюджета за 2015 г. са заложени 838 000 лв. от средствата за капиталови разходи, които ще се вложат в ремонт на площада в общинския център, ремонт на паметника на загиналите дуловски граждани, ще се реновират Младежкият дом и площада около него, както и този около църквата. "Решили сме обликът на центъра да се промени в положителен план", коментира още д-р Юксел Ахмед. 141 000 лв. са заделени за общинската пътна мрежа, а със 335 900 лв. ще се ремонтират кметства и общински сгради по селата в общината.

"Това, което сме предвидили през последните три години, като разход за капиталови, сме го изпълнявали. Надявам се да е така и догодина. Просто ние залагаме на реални неща, съобразявайки се с бюджета, с който разполагаме, не разчитаме на кух бюджет", допълни д-р Ахмед.

Бюджетът на общината за следващата година е в размер на 13 млн. лв. Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед уточни, че до края на настоящата година всички общини ще получат задържаните 5% от държавната субсидия. "Със средствата ще платим по-спешните сметки за електричество и към доставчици", допълни Юксел Ахмед.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right