Предколедни чудеса в ОУ "Христо Смирненски" в гр. Дулово

Предколедни чудеса в ОУ "Христо Смирненски" в гр. Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1338

Чудеса се случват не само на Коледа. Те са всеки ден! Това го знаят учениците от ОУ "Христо Смирненски", град Дулово, с директор Стоянка Господинова, поели по пътя към знанието, защитавайки девиза на училището "Училище с традиции и амбиции". Успехите започнаха с откриването на учебната 2014/2015 г. със спечелените стипендии от Националния конкурс на фондация "Комунитас", гр. София: в областта на литературата: Езги Севен Ахмед - основна стипендия - 700 лв, Есра Вахид Салимехмед и Седат Вехдат Молла - поощрителни стипендии по 200 лв; в областта на езикознанието: Светослава Стоянова Стоянова - основна стипендия - 700 лв; Област "Информатика и Информационни технологии": Светлана Янкова Великова - поощрителна стипендия - 200 лв

В чест на народните будители с есе за българщината в областния конкурс "Духът на българина" на второ място бе отличена Нихал Шезаи Кязим - VI а клас. На 22.11 ОУ "Христо Смирненски" бе домакин на Общинското състезание "Пиша вярно и красиво", което се провежда за пета поредна година и се превърна в истински празник на грамотността. В конкурса участват ученици от II, III и IV клас от всичките 10 училища в общината, представили се най-добре в проведените конкурси по паралелки и класове.

Класирани ученици от ОУ "Христо Смирненски" са: Илайда Осман Исмет - II клас - първо място; Серай Сервин Байрям - II клас - второ място; Хелиа Ервин Рушан - II клас - поощрителна награда; Пресиян Иванов Пенчев - III клас - първо място; Галина Беллвер Марчева - III клас - поощрителна награда; Берил Семин Осман - IV клас - второ място.

Успехите на третокласниците продължават и в интердисциплинарното областно състезание "Искам да знам и да мога": Николай Миленов Георгиев - второ място; Радослав Росенов Радостинов - поощрителна награда. Нагоре по стълбицата - с олимпийски жар!

На 11.12.2014 г. За първи път в училище осмокласници участваха в "Цветна олимпиада" - областен кръг. Учениците се състезаваха по различни дисциплини - български език и литература, английски език, математика. Първо място в дисциплина "Български език и литература" спечели Дефне Ведат Сали от VIII б клас и бе наградена на тържествена церемония в гр. Силистра.

Кулминацията от изявите в навечерието на Коледа всяка година е традиционният коледен базар. На 17.12.2014 г. бе открит десетият пореден базар с тържествена церемония. В тържеството участваха Дядо Коледа, Снежанка и коледари, за да благословят ученици и учители. Коледният базар бе открит с 4 щанда - "Картички и сувенири", "Венци и сурвакници", "За всекиго по нещо", "Лакомства", като всичко е изработено от сръчните ръце на ученици, родители и учители.

Специално за базара бе издаден коледен брой на училищния ученически вестник "Ученически будилник". Коледа е най-светлият празник. С приближаването на празника сърцата на всички започват да туптят с чувството на топлина и добротворство. Засилва се желанието за добри дела. С решението на Училищния ученически съвет събраните средства от базара ще бъдат за благотворителност - подпомагане на ученици в нужда.

Да съхраним магията на предпразничните коледни дни, защото тя е любовта! Да отворим сърцата си за хората, да бъдем добри и човечни! Ръководството на ОУ "Христо Смирненски" честити празниците на ученици, учители и родители и желае здраве и успехи, мирна и спокойна Нова година!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right