Четирима българи арестувани в Парагвай за източване на банкомати, поне двама са от Силистра

Четирима българи арестувани в Парагвай за източване на банкомати, поне двама са от Силистра

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 4176
Четирима българи арестувани в Парагвай за източване на банкомати, поне двама са от Силистра

"Не разпознавам моя син сред четиримата арестувани на снимката, олекна ми като я видях", заяви за "24 часа" инж. Петър Коларов, баща на Алексей Петров Коларов. Бившият полицай от системата на КАТ твърди, че се е чувал със сина си по телефона във вторник вечерта, но той се бил обаждал от карта без номер, което правело възможно позвъняването му. Името на Алексей Коларов нашумя през 2004 година, когато няколко силистренци бяха заловени с устройства за крадене на пари чрез банкомати у нас и в чужбина. Тогава той бе обявен за истински гений от разследващите полицаи от София. Говореше се, че бил истински цар на хакерството и дори, че, ако работи за Бил Гейтс и Силиконовата долина в САЩ, би бил законно заможен човек. Казваше се също, че уменията му, използвани по престъпен начин, не са по причина на алчност, а на пристрастеност към възможността да пробива банкови системи, да прониква в тях и да съдейства за източване на пари от чужди сметки. По неофициална информация, Алексей Коларов е излежал тригодишна присъда в български затвор в края на 90-те години. Майка му е украинска гражданка, но не живее с бащата, с когото са разведени. В момента е в Киев на гости на роднини. Сестрата на момчето живее в Англия.

"Какво ще правим сега, къде е това Парагвай?", изплака пред репортера на вестника Недялка Пенчева, майка на Марчел Пенчев, козметичка по професия, една от най-уважаваните в крайдунавския град. Тя позна сина си на снимката и бе много изненадана, че е в далечната латиноамериканска страна. Според нея, по информация, потвърдена й по телефона от другия й син, отново във вторник вечерта силистренецът говорил по скайп с баща си. Родителят не бе открит да потвърди казаното от майката, а по нейни думи, "те още не знаят, че Марчел е арестуван, и не знам как да им кажа". Тя знаела, е завършилият местния строителен техникум младеж от 3 месеца е във Варна, където с непознати за нея двама негови връстници имали гараж за ремонт на автомобили. Проблем със софтуера на компютъра на гаража бил причина синът й преди няколко дни да замине за София, каквато версия тя знаела от сина си. Твърди, че няма телефона му, поради което не може да се свързва с него. Обяснява още, че й било казано как Марчел преди няколко месеца загубил личната си карта и шофьорската си книжка.

Преди 4 месеца в Силистра за последно бяха заловени няколко местни младежи при акция на НСБОП, чиито имена не бяха осветени от местната прокуратура по инструкция от София, в подозрение за престъпления, свързани с източване на банкомати у нас и в чужбина. Единственото, което тогава бе казано в допълнение бе, че 24-ма силистренци са заловени за подобни деяния у нас и в чужбина през последните години, с което Силистра държи палмата на първенството в страната. Преди 5 години имаше подобен случай, когато бяха замесени имената на синове на местни магистрати, което бе основание за техни колеги да не поискат делата да се гледат в Силистра. Така информацията за евентуалните дела замина по други окръжни прокуратури, което направи невъзможно проследяването им от местните репортери. Родителите никога не са разказвали пред журналисти за проблемите със синовете си. "Нямаме информация за парагвайския случай", обяви за "24 часа" прокурор Теодор Желев, говорител на окръжната прокуратура в Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right