Цветя в памет на Апостола

Цветя в памет на Апостола

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 459
Цветя в памет на Апостола

С възпоменателна щафета и поклонение силистренци почетоха паметта на Васил Левски по повод 138-годишнината от гибелта му. Точно в 11.30 часа започнаха възпоменателните прояви пред паметника на Апостола, изграден преди 3-4 години от община Силистра и с даренията на 100 граждани. За пръв път лекоатлети от Общинско спортно училище "Дръстър" пробягаха щафетно над 200-метровото пространство около паметника. Факти за почитта на българите и на силистренци към Левски припомни в словото си председателят на общинския съвет Александър Сабанов. По думите му, "не това е най-важното, по-важно е, че признателна Силистра отново се е събрала, за да почете своя най-обичан политик, който не е управлявал държавата, но е водел към по-добро душите на онеправданите българи".

Десетките силистренци сведоха глави в минута мълчание под "погледа" на Апостола. Последва химнът "Мила, Родино!", изпълнен от Градския духов оркестър с диригент Димитър Боев.

Венци и цветя на признателност поднесоха представители на местната и на държавната власти, Доростолска митрополия начело с владиката Амвросий, политически партии, младежки организации, ученици и много граждани. Възпоменателните прояви в памет на Левски са организирани от община Силистра и са част от патриотичните събития между 10 февруари и 3 март, посветени на освобождението на Силистра и България от турско робство, преминаващи под мотото "Пред олтара на свободата".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари