В езерата "Сърулещ" в Румъния ловиш 50-килограмов шаран и го пускаш отново да лапне друга въдица

В езерата "Сърулещ" в Румъния ловиш 50-килограмов шаран и го пускаш отново да лапне друга въдица

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2955
В езерата "Сърулещ" в Румъния ловиш 50-килограмов шаран и го пускаш отново да лапне друга въдица

* Със "съвместна тренировка" и с коктейл край река Дунав откриват българо-румънски гребен поход в Силистра

От 1 септември 2010 г. в качеството си на бенефициенти по Програма ТГС Румъния - България 2007 - 2013 г. Алианс за регионални и граждански инициативи - Силистра, Търговско-промишлена и земеделска палата - Кълъраш и АТГСР "Дунавска Добруджа" изпълняват проект "Един транграничен регион - една европейска дестинация", чиято обща цел е да укрепи сътрудничеството между основните заинтересовани страни в туристическия сектор за съвместно разработване на туристически продукт, представящ района Силистра - Кълъраш като дестинация за алтернативен туризъм. С началото на пролетта започна активната реализация на практическите дейности, в които като целева група са въвлечени собственици на туроператорски фирми от трансграничната зона, представители на местните власти и журналисти. За нас ще е удоволствие да се видим на стартовите организационни събития и свързаната с тях пресконференция по повод провеждането на гребния поход по проекта, който ще се състои в периода 9-11 юни т.г. На 9 юни ще стане "личното" запознанство с участниците и организаторите, които от 16 до 19 часа са насрочили съвместна тренировка и техническа конференция. Пресконференцията е предвидена за 19 часа хотелски комплекс "Дръстър", а от 20 часа ще започне вечерният коктейл, по време на който ще бъде официално открит гребният поход. В състезателната програма: кратко гребане по течението до остров "Безименен" при Ветрен, където ще е първата спирка; гребане по течението на Дунав до Кълъраш - хотел "Подул Патру" по левия бряг на реката и "демонстрационно гребане" по ръкав "Борча" в Кълъраш.

Серия езера "Сърулещ" бяха обект на посещение преди по-малко от месец в рамките на проекта. За да стане ясно, че в окръг Кълъраш са създадени многобройни възможности за спортен риболов срещу 25 лева на ден. Включително и по места, където отмарят богати северноевропейци, за които не е проблем да уловят 50-килограмов шаран и да го пуснат отново в езерото. След като са утолили спортната си страст, разбира се. Върви реч за големи първенства по този вид атрактивен спорт, за какъвто има условия и в езерото "Сребърна".

Проектът "Един трансграничен регион - една европейска дестинация" цели да укрепи сътрудничеството между основните заинтересовани страни в туристическия сектор от региона Силистра-Кълъраш, а именно: български и румънски тур-операторски фирми, собственици на ресторанти, къщи за гости и хотели, клубове за водни спортове и колоездене и неправителствени организации, подкрепящи развитието на туризма. В рамките на проектните дейности всички тези потенциални участници, както и представителите на местните и регионални власти, съвместно ще разработят туристически продукт, атрактивно представящ района Силистра-Кълъраш като дестинация за алтернативен туризъм. Друга важна задача е организирането и провеждане на три туристически тура: вело-обиколка, гребен поход и обиколка на местните природни забележителности с автобус за журналисти.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right