Младоженци от Силистра пресъздават сцена от "Време разделно"

Младоженци от Силистра пресъздават сцена от "Време разделно"

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 10641
Младоженци от Силистра пресъздават сцена от "Време разделно"

Истинска венчавка ще пресъздаде сватбата между Манол и Елица от популярната сцена от филма "Време разделно". Влюбените ще се врекат във вярност с благословията на отец Иван от Нови Хан и ще поставят рекорд за най-дългата сватбена софра на Балканския полуостров.

Младоженците се казват Виктория и Денислав и са от Силистра. Сватбата им ще се състои на 6 юли в парк "Пчелина", по време на третото издание на националния фолклорен събор "Лудогорие".

Всички гости на сватбата ще бъдат облечени с народни носии и ще седнат на 5 софри, дълги по 80 метра. На тях ще има и 1000 глинени купи и 1000 дървени лъжици, 200 погачи, 1/2 тон вино, 200 кг сирене, 12 агнета и 7 казана с боб.

За да бъде наистина пресъздаден ритуала от филма местността ще бъде озвучена от 52 медни чана и седем каба гайди.

По време на сватбата ще бъде поставен балкански рекорд за най-дългата сватбена маса. Специално избрана комисия ще премери колко са дълги подредените сватбени маси и ще издаде сертификат за поставен рекорд, който ще бъде вписан в Балканската книга на рекордите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right