Гарванци със спецнагради от "Атлиманска огърлица" в Китен

Гарванци със спецнагради от "Атлиманска огърлица" в Китен

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 728
Гарванци със спецнагради от "Атлиманска огърлица" в Китен

Самодейците от Женската и Мъжката фолклорни групи за автентичен фолклор към НЧ "Димитър Иванов Полянов - 1870" в село Гарван от община Ситово се представиха блестящо сред 80 състава и индивидуални изпълнители от 7 държави, взели участие в Международния фолклорен фестивал "Атлиманска огърлица 2014" в Китен, съобщи Гинка Макриева, секретар читалището. Престижното издание се провежда за трета поредна година под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов. Фестивалът бе със седемчленно жури с председател проф. д-р Стефан Чапкънов. Първа на сцената излезе дългогодишната солистка и медалистка към читалището Минка Колева Стоева. Прекрасното и изпълнение беше възнаградено с много аплодисменти. Наградите и за блестящото и изпълнение бяха поднесени на сцената лично от известната българска певица - Янка Рупкина - "почетен плакет за съхранение, развитие и разпространение на българските културни традиции" и медал с почетния знак на фестивала.

С песните на Женската и Мъжката фолклорни групи са единствените участници от Добруджа. Женската фолклорна група е наградена с Грамота и почетна статуетка. За прекрасното си участие Мъжката фолклорна група получи поздравления и признателност лично от Марин Маринов - управител на музикална компания "Сънрайз Маринов", че са едни от рядко срещани съхранени самодейни мъжки групи в България, пеещи автентичен фолклор и ги удостои също с Грамота почетна статуетка на фестивала.

Всичките изпълнения на самодейците са под съпровода на известния виртуоз акордеонист Стоян Дечев, родом от село Гарван. Специална е благодарности на всички самодейци към ЗК "16 декември" село Гарван в лицето на председателя й Иван Добрев за осигурения транспорт, позволили на стотици представители на седем държави да се докоснат до местния автентичен гарвански фолклор.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right