Нова "порция" награди за малките художници от Зафирово

Нова "порция" награди за малките художници от Зафирово

Регион: Главиница Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 547
Нова "порция" награди за малките художници от Зафирово

На 29 май 2014 г. в галерия "Вароша" в гр. Ловеч се състоя награждаването на децата, достойно представили се в НЧ "Детство мое, реално и вълшебно". Деца от 32 населени места от цяла България участваха с 400 рисунки и пластики. Децата от школата към НЧ "Христо Ботев - 1901 г." от с. Зафирово получиха две награди: комплексна награда за пластика и поощрителна награда за рисунка във втора възрастова група на Георги Галинов Тодоров 11 г. Наградите на децата бяха изпратени по пощата.

Още успехи за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ "Христо Ботев - 1901 год." с. Зафирово в Националния конкурс "Вълшебният свят на Ангел Каралийчев. Децата от школата спечелиха три отличия в двата раздела (изобразително и приложно изкуство). Айкут Айхан Ниази - 9 г. се класира на I място в раздел приложно изкуство в първа възрастова група - той моделира скулптора по приказката на Ангел Каралийчев "Зеленият петел"; Свилен Петков Иванов се класира на III място в първа възрастова група с илюстрация на "Приказката за бостанското плашило" и Георги Галинов Тодоров, получил поощрителна награда в първа възрастова група в раздел приложно изкуство за скулптура по приказката "Мечо". Айкут Айхан и Свилен Петков получават статуетки, а Георги Галинов - медал. Церемонията по награждаването се състоя на 15 май 2014 г. в НДД гр. София. Наградите бяха получени по куриер на фирма "Еконд". Ръководството на читалището отправя специални благодарности към ръководителката на школата г-жа Лорета Станева за труда за нейния професионализъм и творческа енергия, която влага при работата си с децата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right