Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ "Христо Ботев - 1901 год." с. Зафирово

Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ "Христо Ботев - 1901 год." с. Зафирово

Регион: Главиница Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 840
Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ "Христо Ботев - 1901 год." с. Зафирово

Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ "Христо Ботев - 1901 г." - с. Зафирово (секретар на читалището - Марияна Лазарова). С два медала беше наградено усърдието на децата да творят и създадат прекрасни произведения на изобразителното изкуство в единадесетото издание на НК "Казанлъшка роза" в гр. Казанлък.

С медали са удостоени Георги Галинов Тодоров 11 г. (с шесто отличие за творческия сезон) и Галена Георгиева Василева 7 г. (с трето отличие за настоящия сезон). Жури в състав Румен Рачев и Иван Гайдаров - художници, и Петър Радев - старши учител в ОДК Казанлък, класира на I-во място в направление "Изобразително изкуство", раздел "Приложно изкуство (керамика)" Георги Галинов Тодоров и на III-то място в направление "Изобразително изкуство" за рисунка Галена Георгиева Василева. Те бяха наградени с дипломи, медали и предметни награди. Диплом за отлично представяне получи и школата с ръководител Лорета Станева.

В двата раздела на направление изобразително изкуство на единадесетия национален конкурс "Казанлъшка роза", чиято цел бе да утвърди и разкрие значението и красотата на розата, като символ на розовата долина и страната ни бяха наградени общо 108 деца. За рисунки бяха наградени 73 деца, а за приложното изкуство - 35 деца. В тазгодишното издание на конкурса взеха участие деца от 52 населени места на България с 1 240 творби на изобразителното и приложно изкуство. Награждаването на призьорите в НК "Казанлъшка роза" се състоя на 3 юни 2014 г. във Военен клуб в гр. Казанлък. За настроението на медалистите, техните ръководители и родители се погрижи Общински камерен оркестър от гр. Казанлък. Наградите на децата бяха получени от ръководителката на школата г-жа Лорета Станева.

На 29 май 2014 г. в галерия "Вароша" в гр. Ловеч се състоя награждаването на децата, достойно представили се в НЧ "Детство мое, реално и вълшебно". Деца от 32 населени места от цяла България участваха с 400 рисунки и пластики. Децата от школата към НЧ "Христо Ботев - 1901 г." от с. Зафирово получиха две награди: комплексна награда за пластика и поощрителна награда за рисунка във втора възрастова група на Георги Галинов Тодоров 11 г. Наградите на децата бяха изпратени по пощата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right