Завърши осмият випуск на Детска полицейска академия в Алфатар

Завърши осмият випуск на Детска полицейска академия в Алфатар

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1197

43-ма шестокласници получиха дипломи за успешно преминат курс на обучение

С богата програма завърши осмото издание на Детска полицейска академия в Алфатар. Тържеството се проведе под патронажа на общинския кмет Йорданка Узунска и събра многобройна публика във физкултурния салон на местното училище. 43-ма шестокласници от града и селата Иширково и Алфатар получиха дипломи за успешно преминат курс на обучение от началника на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР-Силистра гл.инспектор Юлиян Караславов. Преди това те демонстрираха знанията си, като с лекота се справиха с решаването на тест по изучаваните теми. Показаните резултати и постиженията от турнира по стрелба с въздушна пушка определиха най-добрия тим - този на ОУ "Христо Ботев" - Алфатар, с ръководител младши полицейски инспектор Атанас Атанасов. С малка разлика втори останаха децата от ОУ "Климент Охридски" - село Иширково, водени от младши полицейски инспектор Добрин Нейков, трети се класираха представителите на ОУ "Черноризец Храбър" - село Кайнарджа, с ръководител полицейски инспектор Теодор Гърдев.

"Оценявам избора ви да сте част от Детска полицейска академия и да положите усилия за овладяване на познания за законовата уредба в страната и за полицейската професия. Вярвам, че ще бъдете достойни граждани и стожери на законността и реда", каза в обръщението си към малките "полицаи" директорът на ОДМВР-Силистра гл.инспектор Кристиян Петров. Той не пропусна да отбележи заслугите на общинското ръководство както в осъществяването на Детска полицейска академия, така и при решаването проблеми от различен характер в интерес на гражданите.

Членовете на Академията и гостите имаха възможност да наблюдават изпълнение на учениците от карате-клуб "Шото" в дисциплините Кихон, Ката, Кумите и техники за лична самозащита. Програмата продължи с демонстрация на полицейски кучета, които показаха изпълнение на команди, работа по следа и залавяне на бягащ нарушител. Полицейски служители от екипа за спешна намеса разиграха задържане на "престъпник", придружено с "престрелка" и използване на спецтехника и оборудване.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right