Сергей Игнатов: На матурата няма да има неприятни изненади

Сергей Игнатов: На матурата няма да има неприятни изненади

Регион: България Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 556
Сергей Игнатов: На матурата няма да има неприятни изненади

"На матурата няма да има неприятни изненади, каквито е имало предишни години. Абсолютно съм спокоен. Всичките многобройни варианти са в компютъра, изчислено е, че комбинациите са близо 12 милиона, все едно е тото. Сутринта, в 5.00 ч., някой от представителите на медиите ще натисне копчето и те ще започнат да се въртят, а когато спрат, ще се получат осемте модула". Това заяви министъра на образованието Сергей Игнатов, цитиран от БТА по повод утрешният държавен зрелостен изпит по литература.

Игнатов допълни, че журналистите ще видят само числа и след като се форматира тестът, отново ще бъде проверен за последен път от експерт от министерството. Едновременно с това този тест - на съседен компютър - ще се прехвърли на брайловото писмо за незрящите деца и ще бъде пуснат в мрежата.

Организаторите на матурата според министър Игнатов са се подсигурили с три сървъра, два от които са извън министерството, срещу евентуални технически проблеми, като спирането на електрическия ток.

В регионалните инспекторати и в гимназиите имат готовност да получат информацията на два адреса.

"Така че, няма проблем, защото вариантът ще бъде определен на място, има проблем, когато вариантите седят в касата, както досега", заяви Игнатов.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари