Предадената отпадна хартия за една седмица е спасила 51 дървета

Предадената отпадна хартия за една седмица е спасила 51 дървета

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 892
Предадената отпадна хартия за една седмица е спасила 51 дървета

На снимката е Кристиян Йорданов от 1 А кл.

Малко над 3 тона хартия е равносметката от първата седмица в кампанията "Живей на чисто", която провежда фирмата за разделно събиране "Импакт Корпорейшън" в Силистра с изключително активното съдействие на общината.

Росица Димова, координатор на кампанията от отдел "Образование", съобщи, че дотук своя принос към опазването на природата са дали 6 училища и 2 300 ученици от І до ХІІ клас. Справка от приемо-предавателните протоколи показва, че са събрани и предадени общо 3065,26 кг отпадъчна хартия.

Абсолютен рекордьор до момента е Езикова гимназия "Пейо Яворов" с 1 тон и 31 кг отпадъци. От същото училище е и класът първенец - VІІІ а, с класен ръководител Маргарита Колева, предали 225,400 кг хартия.

Въпреки предварително обявения регламент, че ще бъдат отличавани ученици и учебни заведения, индивидуалните участници са само четирима досега. Сред тях шампион е първокласникът от ОУ "Иван Вазов" Кристиян Йорданов от Първи А кл. Той е донесъл за училището си 66,500 кг отпадъчна хартия. Да я пренесе му помогнала класната ръководителка Янка Иванова. Останалите индивидуални играчи са:

1)Джан Сали - VІ б клас от ОУ "Иван Вазов" с класен ръководител Николинка Иванова - предал 55,400 кг;

2) Евгени Георгиев от VІ а клас на ПМГ "Св.Кл.Охридски" с класен ръководител Севденка Петрова - предал 36,760 кг

3) Владислав Костов от VІ а клас на ПМГ "Св.Кл.Охридски" с класен ръководител Севденка Петрова - предал 15,860 кг

До 28 май в надпреварата за предаване на хартия за рециклиране ще влязат още 7 училища от община Силистра по предварително обявения при директорите график. В съответния училищен двор фирмата разполага временен изкупвателен пункт. Хартията се претегля на място и се подписва протокол за предаването й. Събраното количество се транспортира до площадката за предварително третиране на хартиени отпадъци в Силистра.

Най-активните участници в кампанията ще получат награди на 1 юни по време на хепънинг на площад "Свобода".

Специалистите напомнят: 1 тон хартия за рециклиране спасява от изсичане 17 дървета.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right