Собственици на земи в община Алфатар недоволстват срещу арендатора Радослав Шунк

Собственици на земи в община Алфатар недоволстват срещу арендатора Радослав Шунк

Регион: Алфатар Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 2485
Собственици на земи в община Алфатар недоволстват срещу арендатора Радослав Шунк

Собственици на земи в силистренската община Алфатар недоволстват срещу арендатора Радослав Шунк, който, според тях, владее имотите им без да заплаща дължимата по закон рента. Повечето собственици са сключили арендните договори с други земеделски производители, които вече обработват нивите, но Шунк продължава да настоява, че той е законният ползвател на земята. Според собствениците, рента не е плащана през последните две години, а когато търсели правата си, достъпът до офиса на Шунк им бил отказан. Радослав Шунк не приема упреците, че не е плащал рента.

"Със сигурност има хора, които не живеят тук или са починали и не са си получили рентата. Ние не търсим хората да им даваме парите. Може да имаме закъснения в плащанията, но не е вярно, че не плащаме", заяви Шунк.

Парцелите на собствениците са преотстъпени от Радослев Шунк на трето лице, което прави постъпки за евросубсидии. Собствениците са сключили договори с нови арендатори - Драгомир Димитров, Веселин Димитров и Живка Великова.

Служителите в службите по земеделие нямат компетенции да проверяват легитимността на договорите, коментира ръководителят на Областната служба в Силистра Самет Мехмед. Хората обаче са готови на протест. Собственици от Алеково вече са подали жалба до прокуратурата, до МЗХ и до Разплащателната агенция с искане за проверка и спешна намеса.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right