Силистренка - зам.-министърка в родиня си град за два дни

Силистренка - зам.-министърка в родиня си град за два дни

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1463
Силистренка - зам.-министърка в родиня си град за два дни

Навръх Деня на Победата, който е и ден ан Европа в родиня си град за два дни пристигна на делово помещение зам.министъркаат на МОН Милена Дамянова. В рамките на инициативата на Европейския съюз "Отново на училище" на 9 май тя бе в Езикова гимназия "П. Яворов", чиято възпитаничка е, за да уважи дванадесетокласниците от "нейната" паралелката (профил "френски език"). Акцент в разговорите значимостта на чуждоезиковото обучение като елемент на европейското измерение на образованието и особената значимост на поддържането на езиковото многообразие в Европейския съюз. На 10 май 2011 г. от 11 ч. г-жа Дамянова ще е в ОУ "Ив. Вазов", за да разговаря с учителите, а също и с ученици, които ще я интервюират. Идеята на инициативата "Отново на училище" е служители от публичната администрация на държавите-членки на ЕС и от институциите на ЕС да посещават училищата, които са завършили, за да обсъдят с учениците тяхното европейско бъдеще. През 2011 г. Представителството на Европейската комисия в България свързва иниц иативата "Отново на училище" с Деня на Европа - 9 май.

Кои силистренци от различни поколения опитаха "жилото и меда" на властта на централно ниво в най-новото време?

Силистренката Милена Дамянова е най-младият ни зам.-министър, родом от нашия край, тя е в екипа на просветния министър. Възпитаничката на УНСС Нона Караджова, родом от Силистра, е сред министрите в правителството на ГЕРБ, оглавявано от Бойко Борисов. Тя е начело на ресора "Министерство на околната среда и водите", в което е работила в продължение на много години като директор на дирекция, още от времето на правителсквото на Иван Костов и СДС. Г-жа Караджова, по баща Моллова, е завършила в Силистра Природо-математическата гиммназия "Св. Климент Охридски" през 1978 г. Настоящият евродепутат Филиз Хюсменова бе "министър без портфейл" в правителството на НДСВ и ДПС (2001-2005 г.), като нейн ресор бяха бедствията и авариите. Някогашният общински съветник в Силистра и кмет на община Главиница Хасан Хасан бе зам.-министър в МРРБ в същото правителство, отново от квотата на ДПС. След депутатския си период Силвия Нейчева от НДСВ бе зам.-министър в Министерството на външните работи в екипа на министър Соломон Паси. Гюнер Рамис от ДПС бе зам.-министър в министерството на държавната администрация в правителството на Сергей Станишев, а сега е кмет на община Дулово. Първият председател на ОбС-Силистра и депутат в няколко парламента Васил Калинов от БСП е посланик на Република България в Република Азербайджан. Своя мандат като председател на Комисията за защита от дискриминация изпълнява дългогодишният депутат от ДПС Кемал Еюп, а Хюсеин Чауш, също депутат, бе в управата на Сметната палата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right