Тютюнопроизводителите ще се получат обещаните 100 млн. лв. национални доплащания

Тютюнопроизводителите ще се получат обещаните 100 млн. лв. национални доплащания

Регион: България Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 894
Тютюнопроизводителите ще се получат обещаните 100 млн. лв. национални доплащания

Тютюнопроизводителите ще се получат обещаните 100 млн. лв. национални доплащания, каза за РШ председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. По думите му през новата стопанска година няма отлив от производството. Според прогнозата, 10 000 земеделски стопани ще отглеждат тютюн от сортовите групи "Кабакулак" и "Басми" в Североизточна България. Цветан Филев информира още за срещата си вчера със заместник-министъра на земеделието Бюрхан Абазов.

Председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев допълни, че в сряда 26 март предстои семинар за възможностите пред производителите, който ще се проведе в Исперих. Експерти от Държавната служба за съвети в земеделието и специалисти от Института по тютюна ще представят мерките по европейските програми, схемите и възможностите за допълнителни плащания. Ще бъдат споделени и добри практики. За участие да поканени производители от областите Разград, Силистра, Русе, Търговище, Шумен и Добрич.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right